Find us on Google+ Iti place cafeaua espresso? Ai nevoie de un espressor pentru cafea boabe! - electronice si electrocasnice

Iti place cafeaua espresso? Ai nevoie de un espressor pentru cafea boabe!

Cui nu-i place cafeaua? Poporul roman a fost adanc  “injectat” cu microbul cafelei in perioada stapanirii otomane, felegeanul cu cafea fiind, pe atunci, nelipsit de la orice intalnire, prieteneasca sau de afaceri. Intre timp lucrurile au evoluat, turcii au plecat, si au venit italienii cu revolutionarul espresso, care e racordat la modernism prin gust, miros si chiar prin denumire.

Avand originile in Africa (Etiopia, ca sa fim mai acurati), cafeaua a inceput sa se raspandeasca in timpul secolului al XV-lea, existand dovezi ale consumului acesteia in lumea araba, urmand ca ea sa ajunga in secolul XVI in Malta si Balcani, apoi sa se raspandeasca in intreaga Europa si, in cele din urma, in cele doua Americi.

Cafeaua pregatita la espressor este, fara nicio indoiala, consumata de larga majoritate a populatiei urbane din Romania. Cu toate acestea, sunt destul de dificil de gasit locurile in care se poate degusta o cafea de calitate, pregatita cu adevarat bine. Ce facem in cazul acesta? Cumpararea unui espressor poate oferi raspunsul la aceasta intrebare.

Cum alegem un expresor de cafea boabe bun?

In primul rand, pentru a putea pregati o cafea espresso de calitate, este indicat ca espressorul sa aiba functia de macinare a boabelor, astfel pastrandu-se aproape intacta aroma originala a cafelei. Bineinteles ca si cafeaua cu care “hranim” espressorul trebuie sa aiba o calitate superioara, amestecul de cafea robusta cu cea arabica trebuind sa fie perfect echilibrat pentru a obtine atat aroma pregnanta, gratie cafelei arabica, cat si consistenta cremoasa, datorata cafelei robusta.

Nu strica niciodata sa mergem pe caile batatorite deja, alegand aparatul in functie de brand. Cele din gama premium, semiprofesionale, au garantia seriozitatii si vechimii pe piata, astfel incat e mai putin probabil sa avem probleme de-a lungul duratei de functionare a aparaturii cumparate. Aparatele de la Delonghi, Saeco sau Krups sunt fiabile si usor de folosit, asa ca nu ne vor da batai de cap in utilizare. In plus, au sisteme de avertizare foarte bine puse la punct, astfel ca le vei putea folosi in conditii de siguranta maxima.

Noi am avut in testare un espressor Delonghi si am fost foarte multumiti de el, dar fiecare cumparator are criterii diferite, asa ca nu strica sa va mai documentati citind review-urile aflate pe net. Astfel, o multime de alte sfaturi utile in achizitionarea aparaturii electrocasnice (si nu numai), gasiti pe website-ul redushop.ro, specializat in review-uri de produse. Recomandarile sunt pertinente si va pot scuti de multa cercetare pe net, atunci cand sunteti in cautarea produselor cu cel mai bun raport calitate / pret.

 

Comments are closed.

Iti place cafeaua espresso? Ai nevoie de un espressor pentru cafea boabe!