Find us on Google+ „Lettice și Leușteanul” – la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” - teatre

„Lettice și Leușteanul” – la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”

Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă la spectacolul „Lettice și Leușteanul” de Peter Shaffer, traducere de Crina Lință, regia Geanina Hergheligiu în data de 16 martie, orele 19:30 la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din strada 11 iunie, nr. 41.
O comedie verbală, ierbală, dar nu și letală cu Crina Lință, Ioana Pavelescu și Silviu Biriș.
„Lettice și Leușteanul” este o savuroasă comedie satirică care spune, într-un stil plin de umor fin și nuanțat, British, povestea întâlnirii dintre Lettice Douffet (o femeie pasionată de istorie, teatru și bucătărie elisabetană), ghid turistic la Conacul Fustian, conac bântuit (în opinia ei) și Charlotte (Lotte) Schoen, aparent rigidul reprezentant al Consiliului Conservării și Protejării Obiectivelor Istorice ale Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.
Ca în fiecare loc de muncă, Lettice decide să urmeze „regula celor trei Δ, regulă moștenită de la mama ei, imaginând fapte grandioase petrecute pe Marea Scară a Conacului. Lotte o concediază, dar are revelația întâlnirii unui om „spectaculos”, pe care, săptămâni mai târziu, simte nevoia sa îl caute. Lotte îi va împărtăși acesteia faptul că a moștenit de la tatăl ei (proprietarul Editurii Perseus), „ochii” pentru frumos, pentru construcțiile cu arhitectură splendidă, care dau identitate.
Cele două petrec tot mai mult timp împreună, reînviind scene din istorie și, inevitabil, se produce un accident, care conduce la un proces public. Cel mai intrigat de toate întâmplările ciudate care declanșează accidentul este avocatul Bardolph, un profesionist prins fără voia sa în mrejele imaginației actriței Lettice Douffet.
Ce au în comun Lettice Douffet, Charlotte Schoen și Maria Stuart, regina Scoției rămâne să descoperim împreună pe 16 martie, de la orele 19:30 la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din strada 11 iunie, nr. 41!
Distribuția: Lettice Douffet – Crina Lință
Charlotte/ (Lotte) Schoen – Ioana Pavelescu
Țâfnosul /Framer/Jim Mackintosh/ Mr. Bardolph – Silviu Biriș
Regie: Geanina Hergheligiu
Pictură décor: Alina Mavru
Sound&light: Alex Bibere
Producție: Teatrul Arte dell’Anima
Durata: 1h 45’

Rezervări bilete: Tel: 021.336.43.40
Preț bilete: 20 lei
                   15 lei / elevi, studenți, pensionari
Adresă: Str. 11 iunie, nr. 41, sector 4, București, Bucharest

Biletele sunt disponibile în rețeaua bilet.ro aici: http://www.bilet.ro/event.php?id=14294.

Comments are closed.

„Lettice și Leușteanul” – la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”