Find us on Google+ Litoralul Marii Neagre in 2016 - destinatii

Litoralul Marii Neagre in 2016

Litoralul Marii Negre este cea mai exploatata zona turistica din Romania, fiind destiantia preferata a romanilor de pe vremea cand iesirile in afara tarii erau ceva tabu. Majoritatea dintre noi ne amintim cu drag vacantele cu bunicii sau parintii la Marea Neagra, vizitele la acvariu si delfinariu (ultimul ar trebui inchis, cruzimea fata de animale fiind de domeniul evului mediu), plimbarile seara pe faleza, parcul de distractii si mirosul de porumb copt si namol cumparate de la acelasi comerciant de pe plaja.
Lucrurile sau schimbat mult pe litorarul romanesc, au aparut cladiri noi impresionante, altele au ramas in paragina, avem palmieri, telegondola si Aqua Parc, comertul pe plaja este interzis dar avem posibilitatea sa practicam numeroase sporturi acvatice iar restaurantele si terasele sunt la tot pasul. Din cauza eroziunii si a incalzirii globale litorarul romanesc ar putea sa dispara in urmatorii 20 de ani, asa ca ar fi bine sa ne bucuram de el cat mai putem. Marea Neagra este si a noastra, avem cu ce sa ne mandrim din punct de vedere geografic, avem ce vizita si unde ne distra, ramane doar la aprecierea noastra modalitatea de exploatare si pretuire a frumusetilor Romaniei.

marea-neagra

Statiunea Mamaia este cea mai mare statiune romaneasca, fiind destinatia de vacanta pentru majoritatea turistilor, atat romani cat si straini. Investitiile financiare majore din ultimii ani fac din Mamaia o statiune exclusivista cu hoteluri de 5*, cluburi renumite, terenuri de tenis si minigolf, Aqua Parc si telegondola, baza de sporturi nautice, Satul de Vacanta, restaurante, baruri, magazine etc.

Eforie Nord

Eforie Sud

Costinesti

Neptun

Olimp

Jupiter

Cap Aurora

Venus

Saturn

Mangalia

Techirghiol

Comments are closed.

Litoralul Marii Neagre in 2016