Maratonul de poezie si jazz 2011

Cea de-a treia editie a Maratonului de Poezie si Jazz 2011 va avea loc in noaptea dinspre 20 spre 21 mai, in foaierul Teatrului National de Opereta “Ion Dacian” din Bucuresti.

40 de scriitori contemporani de anvergura nationala si internationala vor sustine lecturi, acompaniati de reprezentanti de marca ai jazzului. “Maratonul de Poezie si Jazz“, unic in Romania, va fi transmis in direct de coproducatorul evenimentului, Radio Romania Cultural.

Antologia acestei editii a Maratonului de Poezie si Jazz 2011, aparuta la Editura Tracus Arte, va fi lansata ca o marturie scrisa a unui eveniment ce isi propune sa devina un reper anual al intalnirii dintre artele poetice si cele ale jazzului. Aceasta editie se bucura de sprijinul financiar al Ministerului Culturii si Patrimoniului National si are ca partener Asociatia Scriitorilor Bucuresti – sectia Poezie.

Recitalurile poetilor vor fi “copertate” prin dialog muzical de rafinati interpreti si compozitori de jazz: Mircea Tiberian (pian), Nadia Trohin (voce), Chris Dahlgren (contrabas) si Christian Lillinger (percutie). Printre scriitorii participanti la Maratonului de Poezie si Jazz 2011 se numara Ana Blandiana, Andrei Bodiu, Romulus Bucur, Dan Mircea Cipariu, Nicolae Coande, Dan Coman si Denisa Comanescu.

Maratonul de Poezie si Jazz 2011 propune o noapte alba de muzica si poezie prin care sa fie promovate valori autentice si organice deseori umbrite de dictaturile prezentului: consumismul, tabloidizarea aspectelor intime ale vietii si obsesia audientelor cu orice pret.

Data: 20 mai 2011

Maratonul de Poezie si Jazz 2011

2 Comments

  1. Adidasi originali spune:

    Din pacate am ratat acest eveniment. Imi place foarte mult poezia, dar putin jazz nu strica.

Maratonul de poezie si jazz 2011