Find us on Google+ Maria Cassi in Crepapelle - teatre

Maria Cassi in Crepapelle

Maria Cassi in Crepapelle

Joi 10 noiembrie si vineri 11 noiembrie, de la ora 19.30, pe scena ArCub o veti urmari pe talentata Maria Cassi in Crepapelle.

“Cum sa nu te indragostesti de Paris?”
In jurul acestei intrebari prinde contur Crepapelle, spectacolul Mariei Cassi. O italianca viziteaza Orasul Luminilor, povestind cu un haz uluitor experienta ei unica de acolo, cucerind publicul, punctand prin mimica si gest fiecare intamplare – fie ea comica sau emotionanta. Descriind locuri si intalniri, actrita contureaza prin contrast tablourile a doua orase: Paris si Florenta. Pitoreasca regiune Toscana si sofisticatul Paris cu sarmul si bulevardele lui, care fascineaza mereu oamenii cu farmecul sau. Un oras care surprinde mereu prin extravaganta.

Singura in scena, Maria Cassi creioneaza tipologii diferite, intrand cu o usurinta incredibila in pielea mai multor personaje: un batran cersetor, o femeie cocheta, soferi de autobuz, copii si vanzatoare. In periplul sau, actrita se transforma cu naturalete si starneste rasul audientei, interpretand la fel de bine atat in dialectul florentin cat si intr-o franceza foarte… personala, cu puternice accente ironice. In plimbare prin cartierele elegante ale Parisului, se opreste in bistrouri si prezinta alternativ in povestirea sa figuri de turisti din Toscana (caracterizati prin gestica excesiva, impertinenta si sarcasm) cu cele de francezi snobi, sceptici si aroganti. Ea creaza astfel o carte postala colorata, care surprinde publicul si il face să se prinda in joc.

Asa cum a scris “Le Monde” dupa reprezentatia de la Theatre du Rond Point din Paris, interpretarea Mariei Cassi aminteste de mari maestri ai scenei, precum: Charlie Chaplin, Jerry Lewis, Jaques Tati sau Roberto Benigni. Artist complet (acrobat, clovn, mim si autor de texte savuroase) Maria Cassi ne convinge inca o data cu acest spectacol, de incontestabila ei capacitate de a starni hohote de ras.

Comedia “Crepapelle” ne aminteste de importanta de a rade dar si de a ne emoţiona. Muzica si gag-urile se impletesc cu sonoritatile dramatice care imbogatesc spectacolul. Interactionand cu publicul si impartasind cu cei din sala cele mai diverse stari, generoasa Maria Cassi este rasplatită la final cu ropote de aplauze.

Un spectacol de Maria Cassi cu colaborarea lui Lucio Diana
Producator: Teatro del Sale
In colaborare cu Change Performing Arts
Productie executiva: CRT Artificio

Biletele pentru spectacolul “Crepapelle” pot fi achizitionate la pretul de 50 lei (Categoria I), 35 lei (Categoria II), 26.50 lei (Categoria III) si 15.90 lei (reducere numai pentru elevi, studenti, pensionari pe baza prezentarii legitimatiei sau talonului de pensie) de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batiste nr. 14).

Maria Cassi in Crepapelle

Comments are closed.

Maria Cassi in Crepapelle