Moara lu’ Bucur

Nu stiu cine-i Bucur, dar daca l-as cunoaste, i-as strange mana cu admiratie. Desi localul arata impunator si dichisit, oricine trece prin zona restaurantului Moara lu’ Bucur prefera sa mearga mai departe. Este asezat in spatele complexului Delfinului, inconjurat de drumuri la care se lucreaza de cand eram eu copil, de praf si de gropi. Ca sa faci o astfel de investitie in zona respectiva iti trebuie o mare determinare. Mai ales ca zona nu abunda de bogatasi care sa si aprecieze efortul.
De afara, cand vezi un restaurant atat de mare si de gol, te gandesti la toate experientele neplacute pe care le-ai avut, la ospatari plictisiti si nevolnici, la mancare proasta si depreciata din lipsa de rulaj, la fete de masa ingalbenite de vreme, ma rog, la tot ce e mai rau. Dar e bine ca ai unde parca masina, si cum zona e lipsita de alte atractii culinare, te incumeti totusi sa intri, gandind ca macar iti vei amagi foamea cu o cafea.
De aici incepe surpriza. Pe terasa restaurantului Moara lu’ Bucur te asteapta nu unul, ci patru ospatari, imbracati impecabil si scoliti cum se cuvine. Din randul lor se desprinde imediat unul, cu meniul deja in brate, te saluta, te conduce, mai ca te si aseaza pe scaun si te intreaba daca vrei ceva de baut. Pana iti aduce bauturile, se innoreaza a ploaie. 🙂 Eh, nu, e vremea schimbatoare, n-a durat chiar atat. Ceilalti incep sa adune pernele de pe scaune, el vine la noi sa ne roage sa intram in local. Intram noi primii, el imediat dupa, cu tava cu tacamuri, fresh, cappucinno, pahare, toate deodata, nici n-am simtit ca ne-am mutat.
Luam o gustare calda/rece – cascaval pane, salata de vinete, telemea, ciuperci la gratar, rosii, fasole batuta – care soseste in timp record, aranjata ca de poza  si gustoasa nevoie mare. Scrumiera e schimbata la fiecare 2 minute, farfuriile de gustare dispar in momentul in care s-au incrucisat tacamurile. (Asa ceva rar am vazut).

28062009

Un alt baiat, probabil picol, responsabil cu detaliile la restaurantul Moara lu’ Bucur, impinge o masuta pe roti pana langa noi, pe care se aseaza pestele “dorada in crusta de sare”. Ospatarul il scoate din crusta cu un tacam pe peste si il aseaza pe o farfurie alaturata, garnisita cu sferturi de lamaie. Cum interventia a durat cateva minute (s-a straduit sa il scoata intreg), isi cere scuze, ca e un preparat nou si n-a capatat dexteritate. Eu ii multumesc, el imi zambeste si pleaca. Pestele e foarte bun.

28062009(001)

Placinta cu branza nu mi-a placut, umplutura avea o consistenta spongioasa, care sper sa fi fost un accident.

28062009(003)

Restaurantul Moara lu’ Bucur are specific romanesc, muzica romaneasca si mare clasa. Asta insemnand servete textile pe farfurii, pahare cu picior, decoratiuni cu mult bun gust alese.  Personalul intregeste ansamblul, nu sunt cei mai de soi ospatari din lume, dar au mult bun simt si multa bunavointa. Clienti se mai adunasera cativa, pana am plecat, pareau veniti din alte parti, ca prea erau educati. 🙂

Nota a fost 102 lei. 🙂

Restaurant Moara lu’ Bucur

Adresa: Intrarea Torentului, nr. 17-19 (in spatele complexului Delfinului)
Telefon: 250 06 08
0728 941 619
www.moaralubucur.ro

3 Comments

  1. Nissa spune:

    Da sunt sigura de asta ,,Nu stiu cine-i Bucur, dar daca l-as cunoaste, i-as strange mana cu admiratie. Desi localul arata impunator si dichisit, oricine trece prin zona restaurantului Moara lu’ Bucur prefera sa mearga mai departe. Este asezat in spatele complexului Delfinului, inconjurat de drumuri la care se lucreaza de cand eram eu copil, de praf si de gropi. Ca sa faci o astfel de investitie ” este neam cu patronul si ce vrajeala de 2 lei poate sa aiba omul asta incat a platit sa scrie asa de frumos despre restaurant .
    P.S. Eu am mancat la Moara si este naspa iar servirea lasa de dorit mult de tot , mi-a luat comanda un ospatar de vrsta cu tata de servit ma servit un picol de parca era speriat de ce se intampla iar pe ,, tata ” l-am mai vazut cand am platit iam spus ca branza era extrem de sarata si mi-a raspuns ca ,, asta este ” si am ajuns la concluzia ca asa imi trebuie daca am intrat in MOARA LU’ BUCUR

  2. dan spune:

    Ii dau dreptate Mariei cu privire la ce spune despre restaurant si mai ales de serviciile angajatilor.Eu am lucrat la acest restaurant aproape 1 an si 6 luni,nu mai lucrez de 1 saptamana,dar vreau sa spun ca domnul Nelu Bucur este un om foarte bun la suflet,dar are un mare defect,si anume ca nu plateste personalul la timp,intarzie foarte mult cu salariul,cea ce este un lucru foarte urat.Nu spun acest lucru ca sa ii fac o imagine urata,dar asta este adevarul si daca continua asa,nici o data nu o sa aiba profesionisti nici pe sala adica barmani si ospatari,dar nici la bucatarie,care bucataria din punctul meu e vedere,este cea mai importanta sectie dintr-un restaurant,cea ce este foarge important sa ai oameni care lucreaza de mult timp intr-un loc de munca pentru ca ei stiu mersul si cum se da mancarea la client cunosc clientii casei le stiu mofturile si cerintele si asa mai departe.Asta am avut de spus,in concluzie daca o tine asa sa nu isi plateasca angajatii cum se cuvine,face o mare greseala…

    • jane doe spune:

      dle dan…eu urmeaza sa dau un raspuns de angajare la moara lu bucur; as aprecia foarte mult daca mi-ati da ceva detalii despre partea manageriala sau mai direct relatia angajat – angajator de acolo. imi caut un job stabil, nu as vrea sa pierd timpul ca nu imi permit
      va multumesc tare mult

Moara lu’ Bucur