Find us on Google+ O poveste japoneza - teatre

O poveste japoneza

O poveste japoneza este adaptarea scenică a unei piese scrise de Chikamatsu Monzaemon – cel mai cunoscut autor de teatru traditional japonez – care are la bază o stranie poveste adevărată petrecută, se pare, în anul 1721.

Spectacolul reprezintă o premieră absolută în sfera artelor spectacolului din România datorită faptului că textul a fost conceput în mod special pentru a fi jucat în cultura sa originară, cea japoneză, în stilul kabuki (care, în traducere, înseamnă arta dansului şi a muzicii şi este cunoscut pentru stilizarea jocului şi machiajul extrem de elaborat al actorilor). Alături de actorii Teatrului Naţional din Sibiu, regizorul Masahiro Yasuda a construit un spectacol extrem de interesant, care combină un stil de joc unic, în care se pune accentul pe acel tip specific de expresivitate corporală practicat în teatrul japonez tradiţional, o atmosferă sonoră şi vizuală fascinantă, compusă din proiecţii de lumini misterioase, elemente scenografice impresionante şi muzică tradiţională japoneză care acompaniază şi punctează, ca un comentator, intensitatea dramatică a poveştii.

o-poveste-japoneza

Stilul regizoral al lui Masahiro Yasudo este unul extrem de apreciat, în special în piese realizate în stilul „Yojo-han”. Pe lângă activitatea sa de trainer şi lector, ca regizor a pus în scenă producții precum „Romeo şi Julieta”, „Îmblânzirea Scorpiei”, sau „Visul unei nopți de vară”.

Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu este continuatorul tradiţiei de aproape cinci secole de teatru în Sibiu şi în regiune, cu un repertoriu bilingv (română-germană): 78 de spectacole diferite, pornind de la tragedia greacă şi ajungând la cel mai novator experiment al secolului XXI.

 

Evenimentul se desfăşoară în cadrul celei de-a şasea ediții a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!” organizat de Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” în perioada 7-17 noiembrie, care continuă tradiţia (iniţiată în noiembrie 2008, o dată cu lansarea conceptului şi organizarea primei ediţii) de a reuni o serie de spectacole, concerte, gale şi activităţi conexe.

Pret/ bilet:
Categ 1: 58,85 ron
Categ 2: 48,15 ron
Categ 3: 26,75 ron
Categ 4: 10,70 ron
Categ 5: 6,42 ron

O poveste japoneză – Prezentat de Teatrul Naţional „Radu Stanca”, Sibiu

Miercuri, 13 noiembrie 2013, ora 19.00 – Opera Națională Bucureşti

Comments are closed.

O poveste japoneza