Restaurantul cu specific pescaresc “On plonge” parca ar fi doua, asta a fost prima impresie pe care mi-a lasat-o. Initial am vrut sa plec, pentru ca la parter nu puteai respira de fum si de miros de mancare, zgomot si aglomeratie ca la balci. Am sesizat insa ca, o usa alaturata duce catre etaj, unde parea a fi mai liber, iar diferenta este absolut uluitoare. Parterul este intunecos, afumat, cu aspect de carciuma muncitoreasca si cu scaune obisnuite, iar la etaj sunt geamuri mari, cu vedere spre mare, fotolii si canapele din piele, muzica buna, parca si oameni mai civilizati. Este vorba despre impresia mea, din momentul respectiv, daca cumva se intampla sa aveti o alta.
Eu as fi folosit totusi mult mai bine avantajul de a avea privelistea respectiva, geamurile sunt mari, dar prea inalte, iar fotoliile joase, asa incat nu poti privi marea decat peste umarul altcuiva, pe partea opusa, pentru ca in dreptul mesei tale ar trebui sa stai in picioare ca sa o vezi. Fetele de la On Plonge au niste fuste atat de scurte ca m-a incercat un sentiment de mila gandindu-ma la atatea ore in care trebuie sa stea intepenite, ca sa nu faca vreo miscare gresita. Sunt amabile, dar fortat, si stradania e vizibila.
Am luat o salata de fructe de mare, care, asa cum m-am asteptat, continea 80% midii. Va spun si de ce, pentru ca-s cele mai ieftine. Iar creveti am gasit exact 2. Si asta n-ar fi fost nimic, daca midiile ar fi fost curatate. Dar erau pline de nisip. Altminteri, aspectuoasa mancarea. Este al doilea restaurant la care gasesc carambola, ca si decoratie. Este un fruct din India, dulce-acrisor, gustos, cu efect digestiv. Sturionul cu fructe exotice era facut bine, combinatia dintre peste si fructe e foarte interesanta, insa fructele erau putine… si-n loc de salata verde, mi-au pus praz, ca-i tot verde, si nu mi-a placut. Mi-a placut ideea de alaturari nastrusnice, pacat ca nu este mai bine pusa in valoare de bucatar.
Preturile in sunt medii, restaurantul On Plonge nu este un local de lux, nici nu se pretinde a fi. Daca mergi de cateva ori, te cam prinzi ce trebuie sa comanzi si ce nu, astfel incat, per ansamblu, poti fi multumit. Au un sos de menta foarte bun, la peste. Cred ca restaurant On Plonge mai are si alte atuuri, meniul e variat, cel putin pe hartie. Ca rechin si zargan nu aveau, poate data viitoare.
On plonge
Adresa: Port Tomis, Constanta
Telefon: (+40) 0241 601 905.
3 comments
Buna! Am fost si eu la On Plonge si am gasit rechin. Am avut noroc. Eu am fost vara si am stat la terasa.. Partea de sus este acelasi restaurant cu cel de jos? Are preturi mai mari? Ti-as fii recunoscatoare daca ai putea sa imi raspunzi. Adresa mea de mail este : cristina87n@yahoo.com
Multumesc!
Citeste si alta parere aici:
https://www.goingout.ro/restaurant-on-plonge-constanta/
Ambele parti apartin aceluiasi restaurant, preturile sunt aceleasi, din cate am inteles, dar nu-ti pot garanta, pentruca n-am mancat jos.
Buna ziua
Locatia din mamaia e superba. Chiar ieri pe 23 iunie – a fost ziua mea si am mers acolo. Am zis ca a fost prima si ultima data. Mancarea tb sa recunosc deosebita, insa servirea lasa de reprosat. Am fost 3 familii cu 3 copii mici. Am facut rezervare ptr ora 20:30. Am dat comanda de mancare si ne-a venit la ora 23:00. Este inadmisibil.
Ca sfat ptr cei care vor merg acolo: in momentul in care faceti comanda ar fi ideal sa specificati: daca mancarea nu vine in 30 minute anulam comanda. Cert este ca a doua oara nu voi mai calca pe acolo. Dar asa este romanul: vrea sa invetseasca putin si sa scoata cat mai mult. Chiar discutam cu chelnarita de acolo (care de altfel nu avea nici o vina) si zicea ca patronul stie toate aceste aspecte, insa nu face nimic in acest sens (adica sa mareasca personalul din subordine).
Comments are closed.