Find us on Google+ Palatul Ghika Lounge - lounge

Palatul Ghika Lounge

Am ajuns la Palatul Ghika Lounge, cladire monument istoric aflata in sudul lacului Plumbuita, intr-o duminica dupa amiaza, dupa ce-am plimbat strazile Bucurestilor vreo ora. Intrarea nu e semnalizata in niciun fel, asa ca, daca nu stii istorie, nu nimeresti prea usor. Nu-i nimic, e chiar mai bine asa, ramane pentru cunoscatori.

Curtea Palatului Ghika e frumusica, ca orice curte de palat, cu ceva copacei, vegetatie… Masinile se parcheaza doar de catre valetul casei, contra sumei de 10 lei, cu bon fiscal. Am vrut s-o parchez cu mana mea, si-am gresit, fiindca parcarea e de fapt un loc total neamenajat, undeva in dreapta intrarii, loc in care se odihneau niste anvelope uzate, niste materiale de constructie etc. Asta a fost vestea proasta. Vestea buna este ca valetii sunt saritori si de treaba, asa ca sa- lasati pe ei sa faca treaba murdara, merita 10 lei. 🙂

In lounge, care este un imens cort amenajat in curtea interioara a palatului, mesele si canapelele sunt asezate atat de rasfirat, incat iti dau realmente sentimentul de intimitate si relaxare. Nu esti obligat sa auzi conversatiile vecinilor (stim bine ca multi mitocani urla cat ii tin “pulmonii”), si nici chiar fumul de trabuc nu se simte de la o masa la alta.
La intrare esti intampinat de o “hostessa” vioaie si zambitoare, care te conduce spre locul mult dorit. Daca te asezi aproape de centrul incaperii, vei constata ca aproape de tine se afla un fel de semineu deschis, care da un efect dragut seara.

Servirea Palatului Ghika este foarte amabila, rapida, corecta etc. La mancare nu impresioneaza prin diversitate, insa produsele sunt alese cu rafinament. Ceaiurile sunt destule ca numar, si par interesante, dar cocktailurile sunt segmentul forte.

Am vrut sa mananc Tatin Endives, dar nu aveau, asa ca am luat Quiche Gorgonzola, care a fost foarte buna, cu o prezentare frumoasa. Frutty fresh milkshake a fost bun si el, si principala calitate a fost aceea ca nu era lesinator de dulce, ca in multe alte locuri. Fresh-ul de grapefruit corect preparat a venit langa un Cappuccino excelent, marca Bristot. 😉

Preturile de la Palatul Ghika Lounge sunt surprinzator de mici pentru “fasonul” locului:
– Salatele costa in jur de  18 lei, cappuccino 8 lei, Quiche Blue Cheese 12 lei, fresh-ul 14 lei si milkshake 16 lei.

Concluzionand pe seama lounge-ului, as spune ca este printre foarte putinele locuri din Bucuresti, in care merita sa mergi. Atmosfera este foarte placuta, muzica este de-un bun gust ireprosabil (jazz, cafe-concert, blues etc), iar servirea este foarte-foarte buna. Pe un pliant gasit pe masa am citit ca organizeaza evenimente zilnice, seara, cu discount-uri sau bonusuri pentru cei cu card de membru al clubului. Apropos de calitatea de membru, la plecare am aflat ca, de la o data pe care n-am retinut-o, accesul va fi permis numai membrilor clubului.

Palatul Ghika Lounge

Strada Doamna Ghica, Nr. 5
0735-44 44 22
www.palatul-ghika.ro

2 Comments

  1. marie jeanne spune:

    E placut sa vezi ca cineva s-a simtit bine acolo 🙂 Noi l-am vazut putin altfel :))

  2. kusurgiu spune:

    perfect adevarat ! Locatia se vrea a fi rafinata dar ca orice chestie la romani afara e vopsit gardul …..si inauntru e ……. un CORT .
    cu exceptia unor seri de jazz , aici vei putea avea parte de niste evenimente private cu muzica prezidentiala , adica o manea autentica care rasuna pana dimineata devreme , mai ales in week end .
    So , go for it !!!!

Palatul Ghika Lounge