Pals Cafe

S-a scris deja despre terasa Pals, dar poate cand se va termina ciudatenia asta de vara, o sa va intereseze un pic si cum e Pals Cafe pe dinauntru. Asa ca utilitatea acestui post va fi descoperita mai tarziu, dar apreciata poate mai bine, ca vinul bun dupa ce a trecut vreme peste el. Daca s-a spus ca terasa nu uimeste ca amenajare, nici interiorul nu face nota discordanta. La parter si etaj lemn cu o nota rustico-artistica, rustica prin bancute si mese, artistica prin diverse fotografii atarnate pe ici – pe colo. La subsol lemn, cu o nota foarte modernisto-futurista datorata unei tevi/burlan cu aspect ostentativ metalic.  Nimic foarte promitator pana acum, cel putin estetic vorbind.

Pals Cafe este insa recomandata de altceva – pizza buna. Meniul e subtirel pentru ca celor care au ales o data un fel aici le-a fost de ajuns ca sa invete drumul pe dinafara si sa se imprieteneasca inclusiv cu bucatarii, dupa atatea reveniri.  Prin meniu mai exista si ceva salate, zvonuri sunt ca ar fi bunicele, si cateva feluri de paste care pare-se ca sunt ok, dar serios vorbind, nu pentru pizza v-ati indreptat intr-acolo? Nu pentru blatul nici prea gros, nici prea subtire? Nu pentru toppingurile inghesuite cam ca trenurile cu studenti de 1 Mai?

Ce mi-a placut mie mai mult si mai mult a fost faptul ca daca zambesti frumos, poti inlocui orice cu orice. Nimeni nu cantareste in gand valoarea celor 2 ingrediente care fac miscari de trupe, nimeni nu se supara, clientul stie mai bine si trebuie sa fie multumit.. SI ca sa ma credeti pe cuvant ca au pizza buna, am sa va istorisesc prima mea vizita la Pals Cafe. Am aterizat acolo ca parte componenta a unui cuplu infometat si doritor de noi locatii (tinerii si adrenalina varstei lor). Eu am cerut pizza Pals, el paste. Am adaugat si un sos picant, ca sa condimentam seara. Au sosit preparatele, sosul a fost intins in strat uniform pe o pizza care arata absolut delicios, prima bucata a fost maiastru taiata si – oroare, cineva scapase solnita acolo!!! Pentru ca aparentul altruism manifestat de insotitorul meu ascundea de fapt o pofta grozava si un soi de oftica justificata de faptul ca pizza mea parea o alegere mai buna decat pastele lui, am ales sa salvez eu situatia. Desi mi-e greu sa recunosc asta in public, a meritat sa sterg pizza cu un servetel aflat convenabil la indemana. Era seara tarziu, intr-o zi de miercuri, aveam o fusta noua care-mi dadea ceva mai multa incredere in mine si, cel mai important, pe langa masa noastra nu era tipenie de om. Da, am facut-o si pe asta si nu-mi pare rau.

Am tot mers de atunci la Pals Cafe, cu diversi prieteni deveniti si ei intre timp de-ai casei. Am incercat si papanasii care sunt o minune, dulceata de mure desavarsindu-le gustul. Si clatitele sunt competitori redutabili in intrecerea deserturilor, asa ca e loc de dificile alegeri.

Daca e seara de meci, ai unde sa-l vezi. Daca e seara de relaxare, muzica diversa cam asta face. E cam galagie, dar oamenii se simt bine si de aici decibelii. Servirea e prompta, preturile sunt medii, asa ca iata destule motive sa ignoram micile dezavantaje inerente – lipsa locurilor de parcare in apropiere si limitarea meniului si a decorului. Doar suntem intre prieteni 🙂

Pals Cafe

Str. Smardan, Nr. 21, Bucuresti
Tel:  0727 243 640
0727 243 640

Comments are closed.

Pals Cafe