Find us on Google+ Paulo Coelho - Carti si Ghiduri Spirituale - carti

Paulo Coelho – Carti si Ghiduri Spirituale

Paulo Coelho este publicat in 55 de limbi si vandut in 140 de tari. Cartile sale au sedus milioane de cititori cu origine, educatie si stil de viata diferit. “Alchimistul” este cea mai cunoscuta carte a lui Coelho, un roman initiatic adesea comparat cu “Micul Print” de Antoine de Saint-Exupery sau cu “Profetul” lui Khali Gibran.

Care este secretul acestui scriitor brazilian care inainte de a deveni celebru, a fost dramaturg, regizor si compozitor pentru starurile muzicii pop braziliene, jurnalist si scenarist?

coelho-alchimistulOmul si lumea sunt principalele teme ale cartilor lui Coelho. In cartile sale, acesta ne aminteste de legatura stransa care exista intre om si lume, ne demonstreaza ca fiecare om este unic in felul sau si ca fiecare om are posibilitatea sa-si realizeze “legenda personala” daca devine constient de aceasta relatie si isi deschide ochii… deoarece Universul conspira pentru ca noi sa ne descoperim rolul pe Pamant. Bineinteles, acest lucru nu se poate face fara Dragoste, extrem de prezenta in cartile lui Coelho. Coelho reuseste sa ne faca sa intelegem, prin intermediul unor fraze simple ca doar Dragostea ne poate elibera.

Cartile lui Coelho sunt extrem de accesibile publicului datorita temelor abordate: nebunia si suicidul in “Veronica se hotaraste sa moara“, Binele si Raul in “Diavolul si Domnisoara Prym“, sexualitatea in “Unsprezece minute” sau critica societatii si superficialitatea acesteia in “Invingatorul este intodeauna singur“. Coelho a traversat o criza existentiala si spirituala care l-a impins sa abandoneze totul, calatorind de-a lungul Asiei, la bordul Transsiberianului. In Rusia, o intalneste pe Hilal, o turcoaica de 21 de ani. In urma acestei experiente ia nastere romanul “Aleph” in care timpul si spatiul converg.

Coelho a scris romanul “Brida“, o poveste despre cautarea sinelui, despre misterele vietii, despre dragoste, dorinta, fidelitate si comunicare. Brida este o tanara irlandeza cu puteri supranaturale care se lanseaza in cautarea intelepciunii si a magiei. Personaje intelepte, magicieni si alte fiinte misterioase o vor ajuta sa descopere lumea care o inconjoara, descoperindu-se in acelasi timp pe sine.

Alchimistul” este cea mai cunoscuta carte scrisa de  Coelho. Alchimistul este povestea lui Santiago, un tanar cioban plecat in cautarea unei comori ascunse la picioarele piramidelor. In desert, initiat de alchimist, Santiago va invata sa-si asculte inima, sa citeasca semnele trimise de destin si sa-si indeplineasca visele.

Vrajitoarea din Portobello” este o alta carte de succes a lui Coelho. Personajul principal este Athena. Lumea se intreaba daca Athena este virgina, vrajitoare, martira sau nebuna. Athena se casatoreste aducand pe lume un copil. Dupa ce casatoria a esuat, Athena decide sa plece in cautara mamei sale naturale, in Romania, cautare care-i va schimba viata.

In “Zahir” un scriitor celebru povesteste disparitia sotiei sale, Esther, coresondenta de razboi. Aceasta devine Zahir a sa, ideea sa fixa, obsesia sa, singurul motiv pentru care traieste. Iar el va pleaca in cautarea sa.

Cartile lui Coelho se pot citi ca niste ghiduri spirituale, din ele se revarsa credinta in Om, credinta care il poate transforma pe cititor. Coelho se simte investit cu o misiune, aceea de a trezi constiintele, dar mai ales sa-i faca pe cititorii sai sa devina actori in propria lor viata, nu simpli spectatori. Sa reuseasca ca si el, sa-si realizeze “legenda personala”.

 

1 Comment

  1. anunturi spune:

    Mi-a placut mult aceasta carte!

Paulo Coelho – Carti si Ghiduri Spirituale