Find us on Google+ Pensiunea Casa Domneasca - pensiuni

Pensiunea Casa Domneasca

Pornisem spre Transfagarasan fara nicio graba, m-am oprit de cateva ori prin satele din Arges sa schimb o vorba cu oamenii – e o zona in care locuitorii petrec destul de mult timp pe la porti – si-am profitat de prilej sa cumpar cateva costume populare si cateva stergare hand-made, de-alea de pe vremea bunicii, tesute la razboi cu fir de borangic.

Am ajuns in Curtea de Arges spre seara; imi propusesem sa innoptez acolo, sa merg la  Manastire  a doua zi (o nostalgie a copilariei) si optiunile ramaneau deschise pe mai departe.  M-am luat dupa indicatoare si numarul margaretelor in cautarea unei pensiuni. Nici n-a fost greu, Curtea de Arges e cat un bulevard bucurestean, si sa-ti propui sa te ratacesti – nu poti.

Pensiunea Casa Domneasca nu e genul de pensiune tipica, in care un sector de cladire e locuinta proprietarilor, si nici atitudinea personalului nu-ti inspira intimitatea specifica unei afaceri de familie. As compara-o mai degraba cu un hotel (chiar are dimensiuni impresionante pentru o pensiune), exista in permanenta cineva la receptie (ziua), are restaurant propriu, sauna, jacuzzi, piscina interioara, cabina de hidromasaj si sala de fitness, ce-i drept, doar pana la orele 23.00. Putin dupa aceste ore, poti sa dai cu tunul si nu zaresti nici tipenie de om, daramite de angajat. 🙂

Ei spun ca in camere exista un minibar (iar la 4 margarete chiar ar trebui), dar eu imi amintesc perfect ca am murit de sete in prima noapte, intrucat la receptie erau lacate pe toate frigiderele, intr-o semi-bezna oarecum infricosatoare. Micul dejun – bufet suedez din dimineata imediat urmatoare le-a spalat insa toate pacatele.  Oricine ar fi responsabil cu pregatirea mancarii in pensiunea Casa Domneasca merita toate felicitarile. Festinul culinar la care m-au supus, combinat cu linistea de pe veranda vilei – unde puteai uita lejer cat e ceasul – si piscina cu apa puuutin calduta, dar curata ca lacrima, m-au determinat sa-mi prelungesc sederea cu inca o zi.

Preturile nu mi-au parut deloc mari, in 240 lei am avut o camera cu un pat imperial (ca si senzatie de confort), mic dejun  si acces nelimitat la toate optiunile de agrement (bonus un balcon imens, prevazut – ca din intamplare – cu o masuta de cafea si doua fotolii). O liniste… incat puteai auzi broscutele balacindu-se in Lacul Balea. 🙂

Amenajarea este gandita cu incredibil de mult bun gust, atitudinea personalului – exemplara. Sincer va spun, dupa cateva ore in pensiunea Casa Domneasca, iti vine sa te ciupesti, sa te asiguri ca nu visezi.

Pensiunea Casa Domneasca

Adresa: Str. Plopis, nr.3, Curtea de Arges, jud. Arges;
Telefon: +40/248.721.008;
0721.218.823;
Fax: +40.248.721.070;
E-mail: selectra.rezervari@gmail.com
www.casa-domneasca.ro


Comments are closed.

Pensiunea Casa Domneasca