Find us on Google+ Restaurant Qian Bao - restaurante

Restaurant Qian Bao

La doi paşi de marea intersecţie Dristor-Mihai Bravu-Baba Novac, lângă modernele clădiri ale NewTown Residence, se află o căsuţă.  Parcă sfidându-şi impunătorul său vecin, micuţul restaurant stă cu spatele la acesta, având intrarea pe Aleea Baba Novac. Nu are vreo arhitectură deosebită, nici nu este deloc făţos, ba chiar la prima vedere pare o bombă oarecare. Lampioanele roşii spânzurate de copertina galbenă de plastic, cu reclame la Prigat, nu îi califică defel pe proprietari drept nişte arbitri ai eleganţei.

Cei sosiţi ca urmare a vizitei pe saitul restaurantului îşi reconfirmă vizual impresia iniţială. Din fericire, de aici încolo trendul impresiilor date de organele noastre de simţ este vădit crescător. Ambianţa este ceva mai placută şi mai puţin kitschoasa, deşi aerisirea lasă de dorit şi clienţii din apropierea bucătăriei sunt nevoiţi să suporte mirosul de mâncare. În local se fumează, ca urmare nefumătorii trebuie să se înarmeze cu mult stoicism sau să nu işi aleagă ore de varf.

Localul este unul cochet şi curat, cu 10 mese, la început fiind un club privat, care încet-încet s-a deschis publicului larg, s-a lărgit şi s-a renovat. Proprietarii şi bucătarii restaurantului Qian Bao sunt chinezi, iar înauntru se întâlnesc frecvent membri ai naţiei prietene. Într-una din camere încă troneaza o plasmă setată de obicei pe posturile ce vorbesc mandarina, care asigură eventualul fond sonor. Pe vremuri se facea şi karaoke.

Prima surpriză cu adevărat plăcuta o constituie răsfoirea meniului. Multitudinea de preparate prezentate acolo nu sunt puse doar la impresie, ci chiar există. Excepţiile sunt putine şi doar temporare, date de epuizarea stocului. Filologii au ocazia să pătrunda tainele mandarinei, cercetând pictogramele din dreptul numelui românesc al preparatelor, cârcotaşii – să se se distreze de erorile de printare si să se întrebe cum o arăta o “brânză de soia ca la mama acasă”?

Glumele încetează însă când încep să apară primele preparate. Prezentarea este specială, la farfurii specifice, plite sfârâinde, cilindri de bambus ş.a. Toate frumos ornate şi aranjate, conform reţetei strabunilor, care ştiau că mâncarea se mănâncă şi cu ochii. Savoarea bucatelor este însă cea care ridică localul dintre cele de rând. Indiferent dacă alegem pui, porc, vită, peşte, prepeliţă, alge, legume ori altceva, nu vom fi dezamăgiţi. Ingredientele se combină armonios, într-o minunată simfonie gustativă, autentic chinezească. Din acest motiv, o vizită în restaurantul Qian Bao în weekend, fără rezervare prealabilă, nu este recomandată.

Preţurile sunt peste medie, dar rezultă un raport bun când împărţim la calitatea bucatelor. Mai rămâne de menţionat că beţişoarele se oferă doar la cerere dacă nu aveţi ochii oblici şi că restaurantul Qian Bao onoreaza şi comenzi telefonice, dar numai EXW (la poarta localului). Livrările la domiciliu sunt deocamdată o pălărie prea mare.

Concluzie: 8 stele din 10

Restaurant Qian Bao

Adresa: Intr. Baba Novac, nr. 2
Telefon: 0788.836.206
www.qianbao.ro

2 Comments

  1. crissa4me spune:

    Trebuie sa vin in Bucuresti sa cunosc acest restaurant, iar autorului nota 10 pentru ca a reusit sa ma convinga de acest lucru in cateva cuvinte reunite cu maiestrie. Bravo!

  2. mirela spune:

    Am fost acolo si e adevarat mancarea e buna dar e foarte grasa, iar personalul lasa de dorit, eu nu m-as mai duce acolo niciodata.

Restaurant Qian Bao