Recital Jean-Marc Luisada

In cadrul proiectului cultural “Celebrating Chopin” (cu ocazia aniversarii a 200 de ani de la nasterea lui Frédéric Chopin), Fundatia Art Production va invita la recitalul extraordinar Jean-Marc Luisada, pe 9 noiembrie 2010.

Jean-Marc Luisada a inceput studiile la Conservatorul din Paris sub indrumarea profesorilor Dominique Merlet si Marcel Ciampi (pian) si Genevieve Joy-Dutilleux (muzica de camera). In 1978 a inceput studiile postuniversitare cu Nikita Magaloff, Paul Badura-Skoda si Milosz Magin, consolidandu-le apoi la Yehudi Menuhin School. La 29 de ani a inceput seria turneelor in Europa, Statele Unite si Asia, concertand in cele mai prestigioase sali din lume (Queen Elizabeth Hall, Victoria Hall, Carnegie Hall, Verdi Hall si multe altele), raspunzand totodata la invitatiile repetate in cadrul mai multor evenimente: Festivalul de Besançon, Festivalul de la Roque d’Antheron, Festivalul Radio France din Montpellier, Festivalul de la Strasbourg si Valdemosa Chopin Festival din Majorca.

Printre inregistrarile sale cele mai importante sunt valsurile si mazurcile de Chopin, dar si versiunea de camera, mai putin cunoscuta, a Concertului de pian nr. 1 de Chopin, inregistrat cu Cvartetul Talich.

Programul recitalului Jean-Marc Luisada:

Frederic Chopin:
4 mazurkas op. 24
Scherzo no. 2 in B-flat minor, op. 31
Scherzo no. 3 in C-sharp minor, op. 39
Scherzo no. 4 in E major, op. 54
Scherzo no. 1 in B minor, op. 20

3 Nocturnes op. 9
Waltz no. 3 in A minor, op. 34/2
Waltz no. 1 in E flat major, op. 18
Waltz no. 2 in A flat major, op. 34/1
Waltz no. 4 in F major op. 34/3

Biletele la recitalul Jean-Marc Luisada (100 ron / 150 ron / 200 ron) pot fi achizitionate in magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Data: 9 noiembrie, 19.00

Recital Jean-Marc Luisada

Ateneul Roman
Str. Franklin, nr. 1

1 Comment

  1. lv free shipping spune:

    I’ve been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this information So i am happy to convey that I’ve a very good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make certain to do not forget this site and give it a glance on a constant basis.

Recital Jean-Marc Luisada