La restaurantul Caru’ cu Bere (il stiti, vis-a-vis de Cecul Mare) era plin, pe la orele amiezii, parte, multumita unui grup de turisti straini, care vizitasera manastirea Stavropoleos si se oprisera pentru o gustare in dulcele specific romanesc.
M-am asezat pe terasa, la „umbra” perdelei de apa, indispensabila pe canicula asta. Erau 4 fete (dragalase) la receptia improvizata, cam inchizitoare dupa ton, dar descurcarete (una dintre ele a nimenit masa 2, pe stanga) :).
Mi-au adus un meniu in forma de ziar, pe care trebuie sa-l desfasori pe toata masa, ca sa te-ntelegi om cu scriitura. Inexplicabil, comparativ cu primirea, doamna intre doua varste care m-a servit era (probabil din cauza caldurii) de-o acreala ce concura cu succes limonada.
Au facut economie la miere, intrucat limonada pe care mi-au servit-o semana ingrijorator de bine cu apa „neteda” cu lamaie. N-a fost nicio problema; am cerut zahar brun, si mi-au adus rafinat.
La restaurantul Caru’ cu Bere nu comentezi. Chelnerii sunt multi si aprigi, ar fi pacat sa intri intr-o confruntare cu ei. Ceva mai tarziu, s-a infiintat pe terasa un manivelist cu o cutie de biletele surpriza, extrase de papagali. Suprinzator (sau nu), purta o sapca pe care scria Caru’ cu Bere.
Am intrebat si eu.. daca vacarmul infernal, pe care il facea flashneta aia scartaitoare, e din partea casei, si mi s-a raspuns ca asa e la ei.
Am comandat o salata cu branza (toping, zis + telemea) in care toping-ul insemna doua linguri de zama, mai subtire decat iaurtul, iar salata verde din interior era sigur de-o varsta cu mine.
Altfel, tinerii se distrau la o limonada, un mic si-o bere, fara a parea sa bage de seama calitatea jenanta a serviciilor. Salata de vinete a fost buna.
Nota de plata la Restaurant Caru’ cu Bere a fost 42 lei. Incluzand, in mod specific romanesc, doua bucati chifle, a 0,8 lei bucata.
Restaurant Caru’ cu Bere
Str. Stavropoleos, nr. 5
Telefon: 021-313.75.60
www.carucubere.ro