Inchis!
Zburase deja vestea ca s-a deschis in Bucuresti un nou restaurant spaniol, Casa Marie Aan, in zona Mircea Vulcanescu. Recunosc ca la mine vestile de genul asta ajung destul de repede. 🙂
L-am gasit destul de usor, casa e impunatoare si atent renovata, insa am asteptat vreo 2 minute in fata portii pana ce unul dintre ospatari a iesit sa vada ce-i cu mine. Am asteptat pentru ca ningea “torential” si nu eram sigura daca am nimerit unde trebuie, intrucat restaurantul Casa Marie Aan nu are inca o sigla pe cladire, sau pe poarta.
Vila insa, este inconfundabila, iar interiorul ei este amenajat remarcabil.
Exista doua intrari in cladire: pe usa din stanga se ajunge in zona de Tapas Bar, la demisol, asupra careia as vrea sa insist putin, pentru ca restaurantul Casa Marie Aan este primul din Bucuresti care subliniaza acest aspect profund incarcat de traditie spaniola, “arta mancatului in picioare”. Tapas-urile sunt gustari intre mese, insa retetele de tapas nu sunt nici pe de-o parte fugitive, pentru ca un tapas poate contine orice, de la aperitive reci pana la adevarate regaluri culinare, ce-ar putea inlocui cu usurinta o masa copioasa de pranz.
Aceasta zona, Tapas Bar-ul din Casa Marie Aan, este, deasemnea, amenajata dupa tipicul spaniol, cu insertii de piatra in colorit specific regiunii Cordoba.
Cea de-a doua intrare in restaurant deschide poarta catre trei nivele, doua saloane elegante si o mansarda amenajata drept business Lounge.
Fiecare dintre cele doua saloane este colorat diferit si decorat cu obiecte de epoca, reconditionate, iar candelabrele contin pietre swarovski (am intrebat 🙂 ).
Totul este de de-o eleganta si de-un rafinament demne de hotelurile de minim cinci stele.
Atat salonul verde, de la primul etaj, cat si salonul rosu, au in componenta un soi de loja, inchisa, ce poate servi drept separeu pentru o cina romantica, la adapostul unor draperii grele, de catifea.
Servirea este fara greseala, ospatarii din restaurant Casa Marie Aan par a fi selectati in urma unui casting minutios. Eu rar am mai vazut lucratori intr-un restaurant care sa arate toti ca pentru poza. Inalti, zvelti, bruneti, manierati, insurati (cred 😆 ), ma rog, nu asta era ideea. 🙂 Chiar si bucatarul spaniol (ok, mai ales bucatarul spaniol) merita luat acasa. In primul rand pentru ca gateste dumnezeieste. Rapid si inventiv.
Am mancat doar ceva dulce, mai precis o prajitura de mere, cu inghetata de vanilie, si am gustat tortul de ciocolata alba si neagra. Nu-mi amintesc sa mai fi mancat vreodata ceva la fel de bun.
Voi reveni cu un update pentru ceva mai multe preparate, mi-e imposibil sa nu ma mai duc macar o data.
Preturile la restaurant Casa Marie Aan sunt medii, le puteti vedea pe site. Absolut mult sub calitate, fie ca o vezi aprecia separat, sau in ansamblu.
Restaurant Casa Marie Aan
Adresa: str. Crisana, nr. 21
Telefon: 0734 353 830
0745 466 867
www.restaurantcasamarieaan.ro
4 comments
AM fost la restaurantul asat. Nu m-a dat pe spate, dar preturile da,
Si eu am fost la acest restaurant…este cu adevarat extraordinar – trebuie doar sa stii sa apreciezi calitatea si rafinamentul (asta in cazul in care cauti asa ceva.) Mi-a placut foarte mult, o sa revin cat de curand, mai ales ca s-a redeschis dupa concedii. Ma gandesc serios sa organizez o petrecere aici…
Am fost la casa marie aan de curand si am ramas placut impresionata. Atmosfera foarte calda, ospatarul si bucatarul foarte prietenosi. am comandat tapas si un fel principal. tapasurile au fost exceptionale: creveti in sos de vin si usturoi, ardei umpluti cu fructe de mare intr-un sos de branza si scoici st jacob. felul principal nu a fost nemaipomenit dar poate nu am facut eu o alegere prea buna. Oricum pentru tapas sigur ma voi intoarce la acest restaurant.
Comments are closed.