Restaurant De Gustibus

La restaurantul italian De Gustibus lucrurile se petrec “in dulcele stil clasic”, doar varietatea preparatelor se confunda, intrucatva, cu un modernism bine inteles.
Meniul in sine este un adevarat curs de limba italiana, pentru cine are mai mult timp de alocat rasfoirii lui, aproape ca-ti vine sa citesti cu voce tare, ca sa te obisnuiesti cu muzicalitatea termenilor, pana nu vine ospatarul si vei fi nevoit sa-i  arati cu degetul. Pentru nevorbitorii de limba italiana, exista trick-ul de a ruga sa ti se faca o recomandare. 🙂

Restaurant De Gustibus

Recomandarea vine rapid, atat pentru starter, cat si pentru main course, in functie de preferinta exprimata : vegetarian, pui, peste, vita, porc – si se constituie intr-o insiruire de minunatii din care iti va fi cu atat mai greu sa alegi. Personal, mi s-a sugerat ca branza nu se combina bine cu pestele, pentru ca as fi vrut bruschete cu parmezan si gorgonzola, urmate de pastrav cu unt, la cuptor. Motiv pentru care am ales pleurotus la gratar – astea nu stiu daca se potriveau cu pastravul, sau doamna pur si simplu a renuntat sa-mi mai faca educatie culinara. 🙂
Absolut delicios starterul, bunicel si pastravul – poate ar fi mers putin mai bine condimentat – cartofii cu rozmarin de alaturi insa, au fost cam fazi, uscati, neinteresanti.

Ospatarii sunt toti rotunjori la restaurant De Gustibus – semn ca mancarea este buna si din belsug 🙂 – imbracati in tricouri verzi (branduite), desi, dupa parerea mea, le-ar fi stat mai bine intr-o camasa. Altminteri, foarte protocolari, pacat ca nu si destul de prezenti – am stat vreo 10 minute cu farfuriile goale in fata si am achitat la bar, pentru ca mi s-a adus nota, dar n-a mai venit nimeni sa o ia. In conditiile in care, la orele la care am ajuns eu acolo, restaurantul De Gustibus era gol.

Ambientul este cald, placut, primitor, iar muzica – atat cat trebuie de tare – foarte bine aleasa. Apa plata se gaseste in sticle de 250 sau 750 ml – destul de neinspirat.
As fi vrut si ceva dulce, imi facuse cu ochiul tortul de ciocolata specialitatea casei De Gustibus, dar pestele, dupa cum stiti, e satios.

Preturile sunt medii, portiile indeajuns de mari – distractia de mai sus a facut 62 lei.

Restaurant De Gustibus

Adresa: Str Marcel Iancu, nr. 10
Telefon: 021-211.14.49
0744.52.01.06
www.degustibus.ro

Comments are closed.

Restaurant De Gustibus