Restaurant El Bacha Alba Iulia

A trecut ceva vreme de cand am devenit client fidel pentru restaurant El Bacha Alba Iulia, dupa vocile multora, cel mai bun restaurant libanez din Bucuresti.

Exista cateva avantaje atunci cand esti de-al casei, intr-un restaurant. Mai intai de toate, nu trebuie sa vorbesti prea mult. Ospatarii stiu ca bei cafeaua cu zahar brun, ca nu trebuie sa-ti puna cuburi de gheata in fresh-ul de portocale (sau sa-l strecoare), iar apa iti este adusa la temperatura camerei.

In plus, stiindu-ti preferintele culinare, ai parte de recomandari fara neaparat sa le ceri, si asta te tine la curent cu toate noutatile din meniu.

Comand, aproape intotdeauna, cand merg la libanez, dar mai ales la restaurant El Bacha Alba Iulia, tabbouleh sau fatoush (merg si impreuna, dar e prea mult), apoi hummus, labne cu usturoi si menta, si falafel. Pentru desert, recomand aish el saraya sau kilimanjaro, insa, in cazul meu, este optional – portiile sunt mari si nu e frumos sa lasi in farfurie.

Cel mai bine este sa mergi la orice restaurant libanez insotit, chiar de mai multe persoane. In acest fel poti gusta dintr-o varietate de preparate, asezate la mijlocul mesei, mancand atat cat  iti trebuie. Iar daca nu se poate, ajungi sa mergi de mai multe ori, ca mine, pana epuizezi toate optiunile de mancare vegetariana. Specificul libanez (alaturi de cel indian si grecesc) este unul dintre cele mai ofertante pentru orice vegetarian. In plus, nu trebuie neaparat sa fiti vegetarieni pentru a alege sa mancati mai light si mai sanatos, in perioada verii.

 

 

Combinatiile de legume si de condimente sunt absolut delicioase, la restaurant El Bacha Alba Iulia, si, dupa cum bine stiti, nu carnea da gustul mancarii. Un alt avantaj, nefiind cel din urma, consta in posibilitatea de a lua un snack rapid, in cafenea, la parter. Pentru ca nu intotdeauna avem timp sa stam la restaurant mai bine de o ora, se poate comanda orice gustare din meniu, alaturi de o cafea libaneza (cu hel, negresit), in mai putin de 20 de minute.  In plus, au deschis terasa, de curand – locul este racoros si ferit de aglomeratie.

Dar! puteti “accesa” mancarea si de acasa (sau de la birou), pentru ca din locatia El Bacha Alba Iulia se face delivery.

 

El Bacha Alba Iulia

P-ta Alba Iulia, Nr. 6
Telefon: 021-269.13.92
0722-83.33.33
www.elbacha.ro

Comments are closed.

Restaurant El Bacha Alba Iulia