Restaurant Festival 39 Brasov

O vizita scurta in Brasov, si restaurant Festival 39. Pentru ca noaptea o petrecusem mare parte in masina, am colindat orasul in lung si-n lat, incepand cu 6 dimineata, sa gasim un loc decent unde puteam manca ceva si bea o cafea.

Ai zice ca e simplu, pana n-ai incercat. Brasov, oras turistic, aproape 300 mii de locuitori, un centru istoric aproape mai bine cotat decat al Bucurestiului, n-ar trebui sa fie o problema macar un restaurant deschis non-stop. Asa ca am luat la picior toate stradutele din jurul Bisericii Negre, pe o raza de mai bine de un km. Niciun succes. Intr-un tarziu, un taximetrist ne-a recomandat McDonalds. 😆
Eram aproape disperati sa bem o cafea, dupa o noapte de nesomn, trecuse deja de ora 8.00 (puiul de pisica gasit in mijlocul strazii si aflat cu noi in masina parea tare infometat), asa ca ne-am indreptat spre McDonalds, in acelasi Centru Istoric Brasov.

Norocul a facut sa vedem miscare doua terase mai sus, si-am observat ca se deschisese, intre timp, restaurant Festival 39 Brasov. Singurul restaurant unde poti gasi mic dejun, daca nu esti cazat la un hotel si il ai inclus. Supriza este ca au un meniu aparte pentru mic-dejun, cu diferite combinatii de mancare, chiar si pentru vegetarieni. Mancarea nu este minunata, in sensul ca meniurile au o structura bazic: oua in diferite moduri, cabanos prajit, sunca si cascaval, briose (care par facute de ei, din aluat de chec), unt, suc de portocale, cafea. Toate la pret standard de 20 lei/meniu.
Cafeaua este excelenta, servirea foarte amabila, iar interiorul restaurantului este de-a dreptul pitoresc.

Ne-am dorit sa stam pe terasa, sa profitam de aerul curat al unei dimineti la munte, altminteri interiorul restaurantului era atat de primitor si de aromonios realizat, incat probabil am fi petrecut jumatate de zi acolo fara sa ne dam seama. Greu de descris in cuvinte, cu o mobila antica, din lemn, cu decoratiuni delicate, cu lumini calde, din lateral, si cu Louis Armstrong cantand in surdina. Mai mult decat atat, si cativa clienti englezi la 2-3 mese.

Restaurant Festival 39 Brasov a spalat cu brio obrazul cetatii, tocmai cand credeam ca nu exista nicio salvare pentru un calator infometat.

 

Restaurant Festival 39 Brasov

Str. Republicii, nr. 62
Telefon: 0268 478 664

1 Comment

  1. Laurentiu spune:

    Culmea e ca am trecut candva prin zona dar nu am intrat…probabil la urmatoarea vizita in BV.

Restaurant Festival 39 Brasov