Restaurant Gallienus

Restaurant Gallienus – printre cele mai bine cotate restaurante din Bucuresti

Despre Restaurant Gallienus am foarte multe lucruri a va spune. Mai intai de toate, se aseaza, din punct de vedere aspect/atmosfera/design in randul celor mai bine cotate restaurante din Bucuresti. Si l-as asemana, daca-mi este permis, cu restaurantul romanesc Vatra, de pe Brezoianu, si cu restaurantul muzeu Vatra Neamului, din Balotesti. Se intampla ca acestea doua sa semene intre ele prin calitate, asemanarea numelor fiind insa absolut intamplatoare. Cine stie macar unul dintre ele, va intelege de ce restaurant Gallienus poate fi considerat, pana la acest punct, un restaurant de lux.
Si vorbesc aici de luxul acela bine inteles, agreat de turisti si de oamenii educati in sensul manierelor elegante, pentru care “mise en place”-ul unei mese reprezinta un lucru familiar si necesar.

Cladirea impunatoare in care a luat fiinta restaurantul Gallienus permite o repartizare in separeuri a acelor vizitatori care doresc sa se bucure de intimitate, dar si existenta unei crame pentru petreceri private, pentru cine de afaceri sau aniversari.

Fundalul sonor este intotdeauna adecvat evenimentului si momentului zilei, muzica este bine aleasa atunci cand “curge” din difuzoare, dar este si adaptata live cerintelor clientilor, daca vorbim despre serile de weekend. In acest sens, restaurant Gallienus vine cu o premiera in peisajul bucurestean, dispune de prezenta unui artist complet. Bucatarul Giuseppe nu este doar un adevarat maestru in arta culinara, il veti intalni printre mese facand recomandari foarte pertinente, dar il puteti asculta cantand in unele seri, si canta exceptional.

Servicii si preturi la restaurant Gallienus

Din randul “serviciilor” se remarca Giuseppe, pe care l-am indragit de la prima vedere. Un om complex, asezat si cu foarte mult bun simt, dar si cu o buna stiinta a tot ceea ce face.  El vine intotdeauna in ajutorul ospatarilor – unii dintre cei mai politicosi ospatari pe care i-am intalnit – pentru a va prepara exact ceea ce vreti sa mancati in ziua respectiva. Are o imaginatie incredibila, pe care nu ezita sa o foloseasca atat in montajul farfuriilor cat si in combinatiile ingredientelor.

Ca sa va faceti o idee, cam astea sunt preparatele:

Foarte important de mentionat este ca restaurantul Gallienus se afla in centrul istoric. Dar nu in invalmaseala dintre terase, ci dat deoparte, asa cum ii sta bine, pe str. Doamnei. Veti gasi loc de parcare rezervat, in fata cladirii, iar spre seara parcarea de langa Banca Nationala e aproape goala.

Nu este greu de determinat un specific, avand in vedere ca meniul pune mare accent pe preparatele din peste si fructe de mare, pe hrana sanatoasa si benefica organismului. Daca ne amintim o reclama mai veche a Mihaelei Radulescu, asociem cu totii aceasta hrana specificului mediteranean. 🙂

Veti observa ca preturile sunt moderate, pentru cunoscatori (ma refer la anumite preparate) sunt chiar mici. Cand ajungeti la restaurant Gallienus, neaparat cereti sa vina Giuseppe. He’ll make your day! 🙂

Restaurant Gallienus

Adresa: Str. Doamnei, nr. 21
Telefon: 0732 725 052
www.gallienus.ro

Comments are closed.

Restaurant Gallienus