Find us on Google+ Restaurant Genin - restaurante

Restaurant Genin

Patronii restaurantului Genin par, la prima vedere, niste foarte priceputi oameni de afaceri – au reusit, pornind de la un fast food modest, sa deschida un restaurant clasic intr-o zona bine cotata. Specificul arabesc a facut din locatia respectiva o varianta exotica pentru corporatistii de prin Floreasca, alternativa necesara pentru a mai schimba pastele de la Il Calcio si ardeii umpluti de la La Mama.

Le-am trecut pragul de cateva ori, dar sa nu ne lasam inselati de aparenta explicatie a recidivei. Am revenit la restaurantul Genin pentru ca m-am supus unei majoritati care are nevoie sa schimbe macar meniul de pranz intr-o rutina care este peste puterile sale. Daca era dupa mine, o data pe an era suficient. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, la restaurantul Genin mancarea este buna, fix asa cum trebuie sa fie (si aici trebuie sa credeti pe cuvant o constanteanca obisnuita de mica sa deguste mancarurile confratilor/vecinilor/colegilor de diverse etnii).  Avem de toate, aperitive, feluri principale, deserturi, totul intr-un singur meniu in … alta limba decat romana. Exista si cateva meniuri bilingve, cu pretioase explicatii vizand ingredientele, dar trebuie sa nimeresti bine. Cam in 50% din cazurile in care nu am nimerit, ospatarul s-a dovedit de un mare folos, explicandu-mi ce urma sa mananc dupa ce alesesem vreo 2 feluri pe sistemul riscant denumit popular “Baba-Oarba”. Daca insa aveti placerea sa-l intalniti pe domnul cu care ne-am intersectat noi acum cateva zile, va veti infrange cu greu impulsul de 1. a va ridica de la masa cerand sa vorbiti cu oricine ii este superior si 2. a-i varsa ceva, orice, in cap. Imi este imposibil sa inteleg cum si-a facut dansul orientarea profesionala, insa figura dezgustata, antrenamentul de a ignora orice fel de intrebari, tupeul de a raspunde rar si calm “Conteaza ce diferenta este intre cele doua feluri?” ii invinuiesc in aceeasi proportie si pe cei care l-au angajat.

Trecuti fiind de proba eliminatorie a servirii, va veti indrepta spre un adevarat festin, ca tot rimeaza cu restaurant Genin. Fie ca apelati la placinta cu carne de oaie, alaturi de un pahar de ayran care sa o racoreasca si sa-i degreseze un pic drumul, fie ca mergeti pe sosul de rodii care schimba orice stiati despre orice fel de carne (vita, pui, oaie), veti manca foarte bine. Eu am incercat varianta cu vita si am concluzionat ca portia este mica fiindca sosul o face satioasa si ca garnitura de cartofi picanti ar trebui sa fie obligatorie fiindca efectiv acolo ii este locul.  Kebab-ul ocupa o pagina a meniului si este adus nu pe o farfurie, ci pe un adevarat platou, inghesuit de tot felul de garnituri care mai de care mai aratoase. Am inteles ca lahmagiunul este excelent si ca biftecul de asemenea este o alegere buna. Piesele de rezistenta vor ramane insa supa de linte (atentie, curry in cantitati industriale) care are cele mai ciudate si mai crocante crutoane din lume, pe care le rontaie cu viteze uimitoare toti cei ce nu consuma supa, si lipia calda facuta ca sa uiti de ce erai suparat inainte. Pentru desert nu ma pot hazarda sa recomand nimic, nedumerita fiind inca de cataiful meu care avea 2 gogosele uleioase umplute cu nuca si .. atat.

Pentru cei mai putin aventurosi sau pentru zilele in care vrem sigur sa ne astamparam foamea fara experimente inutile, exista si partea internationala a meniului restaurantului Genin. Aici pot garanta, dupa o foarte extinsa cercetare a consumatorilor din birou, ca exista cea mai buna ciorba de pui a la grec. Mai sunt sigure ciulamaua de pui, ficateii la tigaie si aripioarele picante.

Bun, am mancat, ne-am asezat tacamurile in semn de capitulare, ne-am modificat care curele, care nasturii si ne odihnim un pic cand … apare cineva sa iti aspire coatele. Da, exact, cu o mana ti se ia farfuria si cu cealalta se aspira profesionist firimiturile de pe masa. Fara a dovedi o hipersensibilitate, mi se pare inadmisibil ca procedura chiar si in cazul in care localul este plin si s-a anuntat vizita presedintelui! Iar cum de obicei sunt cel mult 2 mese ocupate din cele 20 amenajate, chiar nu se justifica.. Iar preturile mari vin si ele sa contrabalanseze priceperea bucatarului. Restaurantul Genin are mancare buna, dar de cele mai multe ori te intrebi la sfarsit “la ce bun, cand il strica serviciul?”

Restaurant Genin

Calea Floreasca nr. 111-113, sector 1
Tel: 0722 60 22 77
www.genin-restaurants.ro

2 Comments

  1. ALEX spune:

    pozele nu sunt de acolo 😉 kebabul si sishtaukul sunt din alta parte numai de la genin nu! – pentru dezimformare
    apoi cu datul cu sticla de apa in cap la ospatar, prieteni dragi… daca nu va place nu mai mergeti acolo. Punct!

  2. andreea spune:

    Draga Alex, pozele nu sunt cu produsele respective nu din cauza unei induceri in eroare intentionate, ci pentru simplul fapt ca nu pot fi folosite pozele de pe site-ul dansilor. Informarea se face oricum in principal prin intermediul textului, deoarece reprezentarea vizuala este strict una ilustrativa (daca eu primesc un preparat mai rumenit si postez respectiva fotografie, nu inseamna ca in locatia in cauza se mananca doar preparate carbonizate, prin urmare relevanta vizualului este limitata). In al 2 lea rand lipsa de bun simt a respectivului chelner justifica o reactie la fel de grosolana, deoarece adresarea politicoasa nu a avut niciun fel de impact asupra lui. Gestul nu a fost comis pentru a da o lectie de politete primara, utila de obicei in cei 7 ani initiali care domnului ii lipseau cu desavarsire. Nu am mai revenit dupa acest incident, este intr-adevar cea mai potrivita sanctiune, mai ales ca vorbim despre o prestanta profesionala neaparat necesara in acest domeniu si complet absenta in acest caz.

Restaurant Genin