Restaurant Odeea

Inchis!

Deloc defavorizat de lipsa unei locatii “stradale”, restaurantul Odeea, recent amenajat intre casutele adiacente bd-ului Coposu, si-a varat niste asi in maneca inca dinainte de lansare.
Pentru bucuresteanul hingherit de trafic, zgomot si gri-ul ponosit al peisajelor citadine, Odeea asta este o fata morgana palpabila si cu veleitati de gheisa.

Doi ospatari zambitori la intrare, la fel de ceremoniosi, mi-au preluat grija alegerii unei mese potrivite, conducandu-ma intr-unul dintre  saloanele pentru fumatori.

SANY0252

Restaurantul Odeea functioneaza intr-o vila generoasa, cu plafoane foarte inalte, modernizata printr-o paleta de culori calde si accesorii din lemn si sticla.

SANY0170
Muzica te pastreaza la fel de bine intre vis si realitate, printr-o succesiune subtila de valsuri si tango-uri ale anilor ’80.
As fi vrut sa mananc ceva usor, dar mi-a fost imposibil sa ma opresc “doar” asupra unei salate. Meniul restaurantului Odeea pare a fi replica fidela a unei carti de bucate. De la preparate traditional romanesti, pana la bucate italiene sau mexicane, fructe de mare sau file de salau cu migdale, toate sunt parca anume puse acolo incat sa te faca sa uiti de orice cura de slabire. 🙂 I-am “dat cezarului” un muschi de vita haiducesc, de dimensiunile unei portii pentru o ceata intreaga de haiduci. Sos usor picant, insotit de ciuperci gratinate si cartofi natur. Oricat as fi vrut un desert, sau oricate ore as mai fi stat acolo, era imposibil sa-i mai fac loc. Am luat un fresh de portocale (cu pulpa) si un cappuccino. Asta din urma ar fi singura bila neagra; am baut mult mai bune.

Preturile sunt medii la restaurantul Odeea, iar activitatea indeaproape supravegheata de unul dintre patroni, care si-a gasit timp (printre interviurile de completare a personalului) sa salute si sa ma intrebe daca totul a fost in regula. N-am putut aprecia “totul”, dar mancarea este, cu siguranta, excelenta.

Odeea

Restaurant Odeea

Adresa: Str. Balcesti, nr. 9
Telefon: 0723.933.238
0749.596.254
www.restaurantodeea.ro (website in lucru)

1 Comment

  1. cristina spune:

    mergeti acolo si va veti convinge singuri!

Restaurant Odeea