Find us on Google+ Restaurant Orasul Interzis - restaurante

Restaurant Orasul Interzis

UPDATE aprilie 2017: restaurantul se muta din casa de pe strada Silvestru, undeva pe Vasile Lascar, la parterul hotelului Reginetta.

 

Orasul Interzis mi-a amintit de Jade, fostul restaurant chinezesc din Piata Amzei, acum inchis. E la fel de elegant si de modern, nefiind un chinezesc clasic (din acelea cu lampioane rosii, flori de plastic si televizor la loc de cinste). Sunt dependent de aromele orientului, deci restaurantele chinezesti sunt printre preferatele/cunoscutele/frecventatele mele, alaturi de cele indiene si arabesti, prin urmare nu cred ca mi-a scapat vreunul in Bucuresti. Am fost pana si la Harbin, care concura ca aspect si “curatenie” cu cele din en-gros-ul Europa (ca si-acolo am ajuns), tocmai pentru a manca autentic chinezeste), deci stiu despre ce vorbesc: Restaurantul Orasul Interzis e deosebit.


Am ajuns pe Armeneasca, am parcat in fata cunoscutei clinici veterinare (restaurantul nu sta extraordinar cu parcarea, strada Silvestru e mica, ingusta si plina cu masini, dar la 50 m incepe Armeneasca, unde te poti lafai in locuri de parcare). Am intrat, si-am primit masa la parter/nefumatori din partea unei dudui foarte amabile. Am tras concluzia ca aceea era persoana care ar fi trebuit sa-mi raspunda la telefon, probabil sunasem in perioada in care era, ca tot omul, intr-o incapere mai intima.
Restaurantul Orasul Interzis e chiar frumos, totul e stilat, decoratiile bine temperate (nimic strident sau ieftin), si trunchiuri de bambus adevarat formeaza niste decoruri interesante. Scaunele sunt extraordinare, capitonate cu piele, de departe cele mai comode pe care le-am gasit in restaurantele bucurestene. Betele sunt pe masa “by default”, si stau pe suportul special, care lipseste in multe restaurante chinezesti.

 

Mancarea a fost impresionanta, rar mi se intampla sa spun asta. Chiar n-am ce reprosa la capitolul asta, dimpotriva: Ciuperci aromate si urechi de lemn, Vinete cu aroma de peste, Cartofi picanti acrisori, Iarba de mare hai Dai si Orez curry – toate au fost la superlativ.
Singurul produs care m-a dezamagit, a fost ceaiul. Nu-mi plac ceaiurile la plic. In China, ceaiul inseamna foarte mult, e pacat ca tocmai in restaurantul asta sa-l serveasca la modul: ceainic cu apa fierbinte si pliculet Akbar sigilat… Aici chiar nu e ce trebuie. Singurul considerent pentru care ar face asta, ma gandesc, poate fi doar cel financiar, fiindca un pliculet (si apa fiarta aferenta) costa 10 lei. Scumput, din nota de plata de 140, ceaiul (4 pliculete) m-a costat 40 lei, iar mancarea (8 feluri) 100 lei !!!

UPDATE: ceaiurile au devenit ceea ce trebuiau sa fie, adica pregatite cu ceai varsat, frunze de calitate aduse direct din China. Salutam!

Concluzia: in momentul de fata, dupa parerea mea, Orasul Interzis e cel mai bun si elegant restaurant chinezesc din Bucuresti, iar preturile sunt corecte, cu exceptia ceaiului.

Tel: 0314 254 748
www.orasul-interzis.ro

2 Comments

  1. Daniel spune:

    Nimic deosebit, desi se vrea un restaurant cu fitze. Daca acesta e considerat ca fiind cel mai bun restaurant chinezesc din Bucuresti, ma gandesc cu groaza cum sunt celelalte. Am fost de Sf. Valentin,dezorganizare si atmosfera de inmormantare, desi anuntasera program si surprize. De fapt surpriza a fost calitatea slaba a serviciului,felurile aduse reci si in dezordine,ospatari aiuriti si depasiti de situatie,desi restaurantul era pe jumatate gol. Preturi excesiv de piperate pt. niste preparate aproape corecte,dar nimic mai mult. Acces dificil pe timp de noapte,treci pe langa el fara sa-l remarci. Sunt surprins de elogiile aduse acestui restaurant, am mancat in multe restaurante chinzesti in lume; nu pot sa deduc decat ca la noi consumatorii se multumesc cu putin si accepta sa plateasca mult.

    • memy spune:

      Eu sincer cred ca ai ceva personal cu acest retaurant, acelasi comentariu din partea ta, cred, este peste tot pe unde se poate comenta pe internet la adresa lui, gen copy/paste dupa moda Ponta de. Nu a fost ocazie sa mananc la acest restaurant si mancarea sa fie rece, ospatari aiuriti(a fost chiar opusul). preturile sunt piperate, corect, nu vreau sa numesc alte restaurante(chinezesti) in care preturile sunt tot asa de piperate, vesela toata ciobita, fetele de masa imbacsite si mai stiu eu ce alte minunatii. . . . .Cu aceeasi sinceritate iti recomand un KFC :))))

Restaurant Orasul Interzis