Restaurant Parliament

Putine locuri sunt, in Bucuresti, unde te poti simti confortabil din toate punctele de vedere, iar restaurant Parliament este unul dintre ele. Eleganta in atitudine si exprimare este aici un comportament firesc, pe care il poti observa incepand cu receptia hotelului (restaurantul se afla in incinta hotelului Parliament****) pana la ospatar si la bucatarul care iese in sala, sa-ti faca recomandari.

Nu mi s-a intamplat absolut nicaieri, in vreun restaurant, ca de fiecare data cand ridic privirea sa ma intalnesc cu cea a ospatarului. Am fost atenta in jur, sa vad daca face asta cu toti clientii, ca prea era dubios! 😆 Si da, stand undeva intr-o laterala a barului din restaurant, putea cuprinde cu privirea toata sala, si reusea sa surprinda orice reactie a fiecarui client care ar fi avut nevoie de ceva. Nu am intalnit, inca o data spun, atata promptitudine, nicaieri.

Meniul restaurant Parliament este unul international, cuprinzand o bogata paleta de preparate culinare, de la cele traditionale romanesti,  pana la Chateau Briant sau Panna Cotta. Exista, deasemenea, un meniu special pentru pranz, pe care l-am primit ca o recomandare din partea casei, in ziua respectiva, si din care va puteti infrupta in intervalul orar 12.00-15.00. Remarcabil faptul ca un fresh de 250 ml, in restaurantul unul hotel de 4 stele, este doar 12 lei. Nebotezat, pot garanta. Chiar si preturile pentru mancare sunt mici, garniturile 6-8 lei, salatele 14-16 lei, un fel principal maxim 22 lei.

Ca aspect interior, restaurantul hotelului Parliament este la fel de elegant si armonios, o combinatie foarte placuta de alb, negru si gri-uri, cu accente pe decoratiuni minimaliste, alese cu mult bun gust.

Pentru ca voiam sa ma rasfat (putin 😀 ) am rugat ospatarul sa-mi faca o recomandare pentru un preparat vegetarian, el s-a scuzat si s-a intors cu bucatarul, care a inceput sa-mi insiruie variante ca si cand ar fi citit dintr-o carte de bucate. M-am oprit asupra unei salate calde din legume, cu telemea si balsamic, pe care o puteti vedea in poza alaturata, si care a fost delicioasa cu painea prajita.

Un DonCafe a incununat perfect festinul, desi as fi testat un Mousse de ciocolata, dar cand iti propui regim, atunci macar de la dulciuri e bine sa te abtii. Cu parere de rau am facut-o, intrucat arata exceptional in farfuria vecina.

Restaurant Parliament

in incinta hotel Parliament

4 Comments

 1. Cristi spune:

  pare fain,trebuie testat

 2. George UDREA spune:

  yammmy yammmy nu stiam ca intr-un restaurant in buricul targului poate avea preturi de 12lei/fresh

 3. Roxana spune:

  Desi am mancat acum ~2 ore, poza postata de voi e chiar…delicioasa :)) Nu am fost niciodata acolo dar merita sa incerc macar odata meniul lor.

 4. Mihai D spune:

  Poza face tot….deja am o pofta…:D

Restaurant Parliament