Restaurant Rasputin House

Restaurant Inchis!

Am sesizat un fenomen destul de ciudat, aseara, pe Decebal, in drum spre restaurantul Rasputin House. Pe o anumita portiune, cam in dreptul Pink Cafe, era full. Masini si pe o parte si pe cealalta, oameni pe terase, vanzoleala pe trotuar. La capetele bulevardului, era pustiu.

S-au mai deschis cateva restaurante si cafenele pe Decebal, altele s-au inchis sau au fost inlocuite. Detaliez mai tarziu despre fiecare.
Revenind la restaurantul Rasputin House, din ce retin eu, initial se numea Russian House – Rasputin, dar proababil l-au optimizat pentru cautari. 😀 L-am calcat pentru prima oara aseara, si s-a nimerit sa coincida cu ultima. 🙂
Am ramas pe terasa, alaturi de trei tineri cu ochelari de soare – pe la 22.30 – care beau cate o cola, respectiv ice tea. A venit un ospatar, destul de repede, si ne-a intrebat daca dorim doua meniuri. 😆 I-am zis ca ne poate aduce doar unul, ca ne place sa facem share. S-o fi fastacit, intrucat cu meniurile s-a infatzisat o fatuca. Dintre doua rele, eu l-as fi preferat pe el… 🙂

Ospataritza de la restaurantul Rasputin House este … cum sa va spun eu, ca sa fiu delicata? De-o grosolanie care ii accentueaza uratenia. De la tonul vocii, la trantitul meniurilor, respectiv scrumierei pe masa, pana la modul de exprimare si de a te privi, totul in manifestarea ei a fost dezagreabil. Nici trei ani de-acasa nu-i puteai pretinde, nicidecum sapte, sau vreo scoala de ospatari. Am luat cate un fresh (acrisor) de portocale, si cate o salata, vinegret, respectiv mexicana (ca doar eram la restaurant rusesc) 😆 Mancarea este mediocra. Aspect, gust, savoare (ca asta-i altceva decat gust)… totul e dupa reguli de cantina. Ma rog, la rusi, mancarea e fudulie, oricum. 🙂 Am remarcat ca aveau in meniu mere coapte si orez cu lapte, si o pagina speciala dedicata micului dejun, va sa zica deschid devreme.

Dupa masa am mai vrut ceva de baut, si-am intrebat de inca un fresh, diferit, afland, cu aceasta ocazie, ca au si de “grefe”.  Am cerut un cappuccino si doua “ape plate”, una rece, alta la temperatura camerei. Ospatarita a venit doar cu una, semn ca eu ii devenisem tare antipatica intre timp.

Interiorul restaurantului Rasputin House este amenajat intr-un stil greoi, prafuit, vintage, ar spune unii, daca elementele de decor n-ar fi in totala neconcordanta cu muzica tehno-house, ce-si intensifica gradat volumul, la fiecare 10 minute, pana ajungi sa nu te mai intelegi cu interlocutorul. Mobila este veche, din lemn masiv, in genul celei pe care o exporta Romania in mama Rusie, pe vremea cand mai aveam inca industrie.

Preturile nu sar calul, dar nici dintre cele mai mici nu sunt. Depinde de preparat. Salatzica Vinegret (morcov, sfecla rosie, mazare, castravete, cartof), servita intr-o cupa de inghetata, costa 12 lei. Manciuria (ce-o insemna cantitativ si calitativ, nu stiu) costa, la restaurantul Rasputin House, 40 lei.

Gasiti aici toate restaurantele din zona Decebal, Bucuresti.

Restaurant Rasputin House

Adresa:  Bulevardul Decebal nr.1 , bloc H2
Telefon:  0721.233.826
Telefon Fix: 021-322.4111
www.rasputinhouse.com

2 Comments

  1. elena spune:

    Eu am cu totul alta parere de acest restaurant.Din ce scrii nu prea ai comandat mare lucru si nimic cu specific rusesc.
    Eu am comandat acasa:bors rusesc fooarte bun,pelimeni rusesti cu smantana,zaritza-pulpa de pui cu ciuperci cscaval,turnulet din piept de pui.Totul a fost delicios si servirea prompta!

  2. Maria spune:

    Elena, intre timp si eu mi-am schimbat parerea.
    Cred ca era atat de bun, incat n-a putut face fatza lumii in care traia, si s-a stins. 😆

Restaurant Rasputin House