Restaurant Thalia

Restaurant Thalia Victoriei – vegetarian unfriendly

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand spun restaurant Thalia, nu ma prea gandesc la zeita teatrului, poate pentru ca mi-a fost ceva mai aproape mitologia romana, decat cea greaca. Ma gandesc, mai degraba, la dansuri cu demimonde in rochii vaporoase, unele rosii, altele turquoise (rochiile). Iar aparenta aceasta vesela si zglobie nu-mi face deloc trecerea catre ambientul aproape sobru care m-a intampinat in restaurant.

Culorile bine armonizate ii dau insa un aspect elegant localului, despre care pot afirma cu toata convingerea ca este mai placut la etaj, in zona de nefumatori. Poate si pentru ca e mai liniste, iar clientii mai atenti la gesturi si companioni, muzica se distinge discret, amestecata, cu accente grave sau   vioaie. Aproape ca ai fi tentat sa recomanzi restaurantul Thalia Victoriei  prietenilor, dar asta se intampla inainte de primul (al doilea, si al treilea) contact cu ospatarul.

Pentru ca ospatarul care s-a nimenit a fi responsabil de “compartimentul” nostru era, cu siguranta, pe placul multor “baieti de gashca”, dar nu se potrivea locului sub niciun aspect. Nu spun ca se aplica regula intregului personal de la restaurant Thalia, din Victoriei, o fi fost un accident (genetic). Cert este ca nu ne-am putut intelege asupra vreunui fel de mancare vegetarian, el uitandu-se cu niste ochi mari si pierduti la mine, eu incercand sa-i explic ca vreau ceva din foia de meniu pe care scrie “de post”. De unde se pare ca nu se mai putea comanda decat o supa, intrucat postul trecuse.

Mancarea la restaurantul Thalia Victoriei

 Asadar am “servit” la cina o supa crema de mazare, cu mar caramelizat si crutoane. Nimic interesant. Supa era prea apoasa, poate pentru ca mazarea e mai scumpa iarna, iar marul era usor prajit, in niste zahar cu ulei, cred. Ceva deosebit.

Celalalt fel de mancare vegetarian posibil (in afara de bruschete, cam asta era oferta) era (sa nu radeti): MBS. Obisnuit, ca la tara. Dupa supa de mazare, a fost ceva de vis.

Daca tin cont de cate laude am auzit ca i-au fost adresate restaurantului in cauza, si de populatia numeroasa de la parter, o sa ajung la concluzia ca romanii s-au obisnuit sa manance prost. Sau ieftin. Asa ca nu tin cont, si-o sa merg si la restaurantul Thalia Tineretului, poate imi schimb parerea.

Restaurant Thalia Victoriei

Str.Sevastopol 8 , Sector 1
Tel: 0311000070
Mobil: 0755842542

Restaurant Thalia Tineretului

Str.Cuza Voda 147, Sector 4
Tel: 0213306425
0213300673
Mobil: 074552572
www.restaurantthalia.ro

1 Comment

  1. Daniela spune:

    OOOO! Mamaliga cu branza si cu smantana… De cand nu am mai mancat asa ceva.

Restaurant Thalia