Restaurant Trattoria Il Calcio Floreasca

Daca singura ambitie a unui restaurant este sa aiba mancare buna, restaurantul Trattoria Il Calcio din Floreasca poate sa stea linistit – va supravietui cu brio, poate chiar in fruntea celor mai buni din clasa lui.
Cand toate celelalte simturi iti sunt atrofiate cu exceptia celui gustativ, trebuie sa mergi negresit acolo.

In ziua in care vizualul nu este punctul tau forte, vei putea ignora fara mari stradanii picturile kitchioase de pe pereti (dimpreuna cu gravele greseli gramaticale din citatele ce se vor a fi in italiana…) Daca vreodata ai senzatia ca nu mai percepi mirosuri, atunci iata destinatia potrivita – vei trece cu vederea sau mai bine zis cu nasul, faptul ca doar mesele condamnate sa stea pe margine langa geam sunt ferite de aromele bucatariei.

Trebuie sa le recunoastem o buna strategie comerciala aici: bonusul de miresme impregnate in haine o sa-ti faca pofta de mancare oricand te mai decizi sa le porti. Cu auzul nu trebuie sa ai tu probleme, de cele mai multe ori au cei care ar trebui sa te serveasca, desi in mod ciudat la finalul mesei sunt foarte prompti. Iar simtul tactil ti-ar putea fi ofensat doar daca ai ghinionul sa ajungi in camaruta de pedeapsa a nefumatorilor..cum ei se tin tare in lupta cu viciile, merita inghesuiti 🙂

Sa spunem si de bine acum, fiindca si aici sunt destule de scris.
La restaurantul Trattoria Il Calcio Floreasca, specificul italian a fost adaptat, se mananca paste facute pe gustul romanilor. Mult sos consistent, mozzarela din belsug, condimente bine alese si portii generoase. Pizza este ca la mama ei acasa, deci cu blat subtire, toppinguri armonizate corect, dar fara nicio nota de originalitate pe care eu una o apreciez la asa un preparat maleabil. Salatele sunt excelente mai ales datorita foccaciei delicioase, cum rar mi-a fost dat sa gust. Preparatele din pui, ca si cele din peste, sunt simple, nespectaculoase, deci fara mari plusuri sau minusuri.

Deserturile nu le-am bifat pe toate, pentru ca prima experienta culinara de la restaurantul Trattoria Il Calcio am incheiat-o cu tortul krantz si m-am indragostit. Da, felia pare mica, insa este suficienta pentru orice gurmand, iar inghetata de nuca desavarseste opera. In rarele mele momente rebele am mai incercat un tiramisu ok si un profiterol bun, dar caruia i-au ramas doar gogoselele umplute cu crema de vanilie (inghetata si frisca nu mai are, saracu’, doar e “profiterol de criza”..) Meniul e bogat atat in preparate cat si in bauturi, iar preturile putin peste medie se justifica prin localizarea in spatiu si prin calitatea mancarii.

PS: Restaurantul Trattoria Il Calcio Floreasca se deschide la 12 fix, dar nu exceleaza in ospitalitate, asa ca daca planuiti sa beti o cafea sau un suc inauntru vreo 10 minute pana la ora deschiderii, veti fi refuzati! Iar decat sa comandati mancarea la pachet, mai bine faceti o plimbare pan-acolo, fiindca portiile “to take” sunt Cenusarese in comparatie cu cele servite la masa.

Citeste review-ul restaurantului Trattoria Il Calcio Ateneu, pe Dietetik.ro.

Restaurant Trattoria Il Calcio Floreasca

Calea Floreasca nr. 118-120
Tel. 0728 639 906
www.trattoriailcalcio.ro

Comments are closed.

Restaurant Trattoria Il Calcio Floreasca