Find us on Google+ Restaurante - zona Decebal - restaurante

Restaurante – zona Decebal

Ce poti alege in materie de restaurante zona Decebal

Faptul ca zona Decebal a Bucurestiului a devenit un loc de promenada mai ceva decat Calea Dorobanti, nu mai este un secret pentru nimeni. Pentru a percepe complexitatea fenomenului, este suficient sa treceti seara, cam dupa ora 21.00, pe bulevardul ce uneste Piata Alba Iulia cu Piata Muncii. Restaurante in zona Decebal erau destule si inainte ca forfota bucuresteana sa-si mute epicentrul aici, dar, adaptate la cerere, din ce in ce mai multe ciupercute cu umbrele branduite apar ca dupa ploaie.

Pornind de la Piata Muncii, pe dreapta, imediat dupa Hotelul Golden Tulip Times, aflam ca s-a rebranduit El Greco, nu cu foarte mult timp in urma, intr-un alt restaurant cu specific grecesc, Zorba.

Doar la cativa pasi de acesta, dainuie de ani buni Restaurantul  Decebal  se pare un reper de bucatarie traditionala romaneasca unde am observat ca foarte multi corporatisti (sa le spunem asa) se opresc sa ia pranzul, sau pentru o intalnire de afaceri in cursul zilei. Nu tot atat de populat este si seara, poate si din cauza faptului ca au un program fix, cu stingerea la ora 11.00 daca nu ma insel.

 

Cateva zeci de metri mai sus, pe stanga, fostul restaurant Asia s-a transformat in restaurantul italian DovCafe, cu un management mult mai aproape de nevoile imediate ale clientilor, lucru pe care il veti putea observa reflectat atat in ofertele pentru mic dejun sau pranz, cat si in  varietatea de preparate culinare care mai de care mai imbietoare.

Inainte de a incepe adevarata aglomerare de locatii, usor ascuns dupa un colt de bloc, Restaurantul Italian Trattoria Antico Dolo, cu un design demn de un personal mai calificat.
Vorbind de italian, peste drum si tot pe colt, Restaurantul Gallo Nero se poate confunda usor cu unul frantuzesc, daca luam in considerare dimensiunea portiilor de mancare, constituite din doi creveti  si-o frunza. Nu este rau, insa, per ansablu, si foarte longeviv, avand deja niste clienti fidelizati in ani de existenta.
Despre restaurantul cu specific american  Ruby Tuesday s-au insirat multi pixeli pe “hartie”, si zic hartie pentru ca nimic altceva n-ar putea simboliza mai bine bucataria americana, ma rog, poate doar plasticul. Exista, cu toate acestea, un segment de clienti ce prefera steak-urile si portiile generoase, motiv pentru care functioneaza si acesta de mult timp, cu succes.

Printre restaurante mai mult sau mai putin populate, toate cafenelele din aceasta zona au cuprins in meniul lor si cel putin o pagina de gustari, salate, sandwich-uri sau chiar paste si pizza. Exact ceea ce-i trebuie omului dupa o zi de munca, pentru a se relaxa intr-un fotoliu generos, intr-o mana cu un cocktail si in cealalta cu un trabuc.

Romanului ii place mancarea italiana, dovedit lucru, ca urmare, in randul restaurantelor din zona Decebal, s-a infiintat un nou restaurant italianRestaurant Primo Bacio – select prin aspect, cam “intunecat” prin clientela (dar, ce sa-i faci… criza nu permite circuit inchis).

Restaurantul Fast-Food Spring Time… ocupa locul, de cativa ani buni, desi s-ar parea ca exista un segment de clientela si pentru el… cu toate ca, in perioada asta, aceia sunt mai mult pe net, invatand retete culinare pentru acasa. 🙂

Ultimul, dar nu cel din urma, in rondul de la Alba Iulia, Restaurantul libanez  El Bacha. O singura mentiune: la El Bacha puteti manca cele mai bune preparate libaneze din Bucuresti.

Exista doua cofetarii, in zona Decebal, iar acestea sunt cofetaria Ana Pan si Casa Lica, ambele cu laborator propriu. La cofetaria Ana Pan, in cazul in care cumparati mai multe produse, atentie la calculele pe care le fac vanzatoarele. Ca-s talentate. 😉

Restaurante zona Decebal

Restaurant Decebal – specific romanesc
Restaurant Zorba – specific grecesc
Restaurant Dov Cafe – specific italian
Trattoria Antico Dolo – specific italian
Restaurant Gallo Nero – specific italian
Restaurant Ruby Tuesday – specific american
Restaurant Primo Bacio – specific italian
Spring Time – specific fast food
Restaurant El Bacha – specific libanez
Restaurant La Mama – specific romanesc

Comments are closed.

Restaurante – zona Decebal