Find us on Google+ Road Grand Pink: primul concurs de ciclism feminin din Romania - Concursuri

Road Grand Pink: primul concurs de ciclism feminin din Romania

Road Grand Pink: inscrierile sunt deschise pana pe 24 aprilie!

Primul concurs de ciclism feminin din Romania, si-a deschis oficial portile si inscrierile se pot face online pe www.roadgrandpink.ro pana pe 24 aprilie 2015.

Road Grand Pink va avea loc pe 26 aprilie 2015 in Otopeni si isi propune sa aduca laolalta toate iubitoarele sportului pe doua roti in cadrul unei competitii de sosea. Obiectivul principal al acestei initiative este de a deschide calea tuturor catre performanta, astfel participarea la concurs se poate face pe orice tip de bicicleta – cursiera, MTB, city bike si chiar pliabila.

Categoriile la care se poate inscrie orice ciclista sunt:
Junioare
8-10 ani  – 6,4 km
11-13 ani – 9,6 km
14-17 ani – 9,6 km
Echipa – Adult + copil
5-9 ani  – 6, 4 km
10-13 ani – 9,6 km
Easy Ride – 16 km
Long Ride – 32 km

Easy Ride este deschis pentru orice tip de bicicleta si este diferentiat pe grupe de varsta (18-24 ani, 25-30 ani, 31-35 ani, 36-40 ani, +40 ani). Se vor acorda premii speciale pentru participantele pe MTB si Citybike. Long Ride se prezinta cu doua categorii Open – Amatoare si Avansate (ciclistele legitimate de Federatia Romana de Ciclism). Pentru aceasta categorie se recomanda participarea pe cursiera.

Taxa de participare
Junioarele – beneficiaza de gratuitate
Echipe – 20 RON
Cursele Easy Ride si Long Ride – 40 RON

Mai multe detalii despre concurs – traseu, inscrieri, noutati, sfaturi utile pentru cicliste si nu numai – le regasiti pe http://roadgrandpink.ro/ si pe www.facebook.com/RoadGrandPink.

Concursul este sustinut de Primaria Otopeni, Hai cu Bicla, AKA Group si Bike Expert Racing Team
Sponsori: Compeed, BCR, NN
Parteneri: Allview, Tipografia Digitala Clic, Urban, Aqua Optima, 7card, Azuga – apă de izvor, High 5, Rovelo, Outdoor Mind, Bike Geek, Game Art
Parteneri media principali: Radio 21, Unica, Glamour, Bravo

Parteneri media: FreeRider, AutoStiri.ro, Insport, RoEvent, Liber in miscare, Sport Business
Online Sport, I-beau.ro, dietetik.ro, 121.ro, my Bucharestguide, Eva.ro, Kudika, Boncafe, Mujer.ro, Tonica , Fetelestiu.ro, Diva Hair, Orasul Meu, Dirtbike, Kfetele, Egirl , Dor de duca, Ciclism.ro, DivaInBocanci, pozitiveNews, SportLocal, RomaniaPozitiva, Sportivity, SportsPlanner, 24 fun, Biketime, Nunti de basm, bucharest-guide.ro . goingout.ro, bucatar.net. fitfashion.ro, Bikeevents
Blogguri partenere: Zmeu, Laura Bucur, MarcSandu.ro, Dana Make-up, Virgolici Ecaterina, Mtb-tours.kerucov.ro, Romanticu, Biciclistul, LA CHIC boutique, Evenimente Auto Blog, Adrenallina

Road Grand Pink, primul concurs de ciclism destinat in exclusivitate femeilor se va desfasura pe 26 aprilie 2015, pe strazile orasului Otopeni, judetul Ilfov.

Desi este considerat unul dintre cele mai dure sporturi din lume, punandu-i pe sportivi la grea incercare, din cauza distantelor lungi parcurse sau a ritmului infernal in care se pedaleaza, ciclismul a inceput sa atraga de curand si un numar din ce in mai consistent de reprezentante ale sexului frumos.

Iar de la primele plimbari timide cu bicicleta, pana la aparitia dorintei de a face performanta nu este decat un singur pas.

Road-Grand-Pink

Un grup de pasionate din Bucuresti a facut acest pas, concretizat intr-o premiera pentru Romania, un concurs de sosea rezervat fetelor, la care se pot inscrie atat amatoarele cat si sportivele legitimate. Exista doua variante de traseu, in functie de experienta fetelor, Easy si Long Ride, dar si categorii de copii si de perechi, parinte-copil. Noutatea este cu atat mai mare, intrucat concursurile de sosea sunt mult mai putine decat cele de mountain-bike, aceasta disciplina fiind insa in plina crestere. O cursiera din carbon cu rotile ei subtiri de doar 2 centimetri si componente de mare precizie poate atinge viteze de peste 50 de kilometri pe ora, iar atunci cand ea este pusa in miscare si strunita pe viraje de o femeie, spectacolul este total. Concursul se va desfasura pe un circuit de 3.2 kilometri, cu linia de start si de finis in fata Primariei Otopeni.

“De mult timp de doream sa concuram doar intre noi fetele, fiindu-ne mai dificil, mai ales celor incepatoare sa alergam cot la cot cu baietii. La Road Grand Pink, fetele care abia acum au descoperit ciclismul de sosea pot concura intr-un mediu sigur, iar fetele cu experienta isi vor demonstra abilitatile. Suntem sigure ca din ce in ce mai multe femei vor descoperi avantajele ciclismului, sanatatea si independenta pe care acest sport le ofera”, spun fetele din echipa de organizare

Concursul este organizat impreuna cu Bike Expert Racing Team si Hai Cu Bicla, o organizatie non profit care promoveaza mersul pe bicicleta, bucurandu-se de sustinerea Primariei Otopeni. O echipa de 15 fete, toate practicante ale ciclismului, si-au pus impreuna abilitatile pentru a duce sarcina organizatorica la bun sfarsit si pentru ca ziua de 26 aprilie sa devina o sarbatoare a ciclismului.
Inscrierile de deschid pe 15 februarie 2015 pe www.RoadGrandPink.ro. Mai multe detalii si pe www.facebook.com/RoadGrandPink.

Comments are closed.

Road Grand Pink: primul concurs de ciclism feminin din Romania