Se apropie sezonul taberelor de vară

Vara reprezintă anotimpul ce ne generează cea mai multă fericire. Soarele strălucește cu putere și ne încântă pielea cu căldura sa, cireșele încep să se coacă, iar înghețata ne face papilele gustative să salte de bucurie.

Odată cu acest anotimp minunat, se apropie și vacanța mult așteptată de toți copiii. Școala nu va mai fi o grijă pentru ei, stresul temelor și al altor responsabilități din cadrul ei vor dispărea, și vor avea o grămadă de timp liber pe care îl vor petrece așa cum își doresc. Una dintre cele mai bune metode de a te bucura de aceste momente este să ți le petreci alături de oameni frumoși și dornici să te ajute să excelezi.

Și cum sezonul taberelor este din ce în ce mai aproape și organizatorii împlinesc cerințele de mai sus, ideea de a-ți trimite copilul într-o astfel de aventură devine cât se poate de promițătoare.

tabere mtb wind discovery

Ce pot face copiii într-o tabără de vară?

În funcție de tematica acesteia, organizatorii oferă o varietate de activități și experiențe din care puteți alege. Iată câteva dintre tematicile cele mai întâlnite pe care le abordează coordonatorii:

  • Tabere de drumeții montane: copiii au ocazia să petreacă timp în natură, să o exploreze și să-i descopere cele mai frumoase și ascunse secrete. Iar pe lângă asta, vor participa și la numeroase ateliere, în funcție de alegerile organizatorilor.
  • Tabere MTB (Mountain Bike): explorarea pădurilor ce protejează munții de caniculă nu poate fi mai frumoasă dacă e desăvârșită pe bicicletă, cu adierea vântului în plete și cu adrenalina, viteza și anduranța în vene. Spre deosebire de mersul pe jos, mountain bike-ul ne oferă posibilitatea de a parcurge distanțe mai mari.
  • Tabere de orientare turistică: are ca scop scoaterea în evidență a calităților tuturor prichindeilor de a-și găsi drumul într-un mediu necunoscut folosindu-se doar de hartă, busolă sau marcaje.
  • Tabere de supraviețuire: indiferent de vârsta pe care o avem, undeva în subconștientul nostru, încă există frica de a rămâne singuri în pădure, lipsiți de toate utilitățile și siguranța cu care ne-am obișnuit. În cadrul acestei tabere, instructori cu experiență îi vor învăța pe copii tehnici de prim-ajutor, orientare, tactică și cum să reacționeze în situații de criză.

tabere copii wind discovery

Care sunt cele mai bune destinații?

În principiu, organizatorii aleg cele mai frumoase, atrăgătoare și interactive obiective pentru copii, muntele fiind atracția principală. Așadar, cele mai bune destinații sunt cele precum:

Rezervația Ciucaș: reprezintă o rezervație naturală, cu o vegetație bogată de pajiști, tufărișuri și plante de stâncărie. De asemenea, reprezintă și casa a numeroase animăluțe precum veverițe, capre negre sau cerbi.

Predeal: este orașul aflat la cea mai mare altitudine din România. Este cunoscut mai ales prin sporturile de iarnă, oferind posibilitatea de a schia pe cinci pârtii datorită telescaunului și teleschiurilor de care dispune. Climatul montan, cu verile răcoroase, face ca stațiunea să fie de un real interes turistic în special vara, când canicula este aproape insuportabilă în orașe.

tabara grecia wind discovery

Parcul Național Retezat: este o arie protejată de interes național desemnată în scopul menținerii într-o stare de conservare favorabilă a florei spontane și faunei sălbatice. Retezatul este și cel mai complex și mai grandios masiv montan din toate sectoarele geografice ale Carpaților românești ceea ce face ca momentele petrecute aici să fie de neuitat.

O super destinație poate fi și una internațională, cum ar fi o tabără în Grecia. Aici copiii se pot bucura și de plajă și pot cutreiera cele mai frumoase locuri pe bicicletă, spre exemplu.

Așadar, taberele sunt cel mai bun mod pentru copilul tău de a-și petrece vara. Pe lângă faptul că rămane cu amintiri memorabile, va și învăța lucruri importante pe care doar prin experiență le poate dobândi.

 

 

Comments are closed.

Se apropie sezonul taberelor de vară