Sejur in Creta

Concediul iti bate la usa, dar nu stii inca unde vei merge in vara asta? Agentiile de turism prezinta oferte speciale pentru locuri minunate din toata lumea, asa ca este greu de ales. Un sejur in Creta poate fi solutia perfecta pentru o vacanta de vis.

Creta, una dintre cele mai scumpe destinatii turistice, este cea mai mare insula a Greciei, avand o suprafata de aproximativ 8000 km patrati. In fiecare an, mii de turisti din toata lumea aleg sa-si petreaca vacanta in Creta pentru frumusetea extraordinara a peisajului, siturile arheologice unice, pentru plajele superbe, dar si pentru incitanta viata de noapte.

Creta are un peisaj de coasta extraordinar, care imbina muntele cu marea si plajele mari de nisip cu zone stancoase. Frumusetea naturala e completata de castele izolate si capele, manastiri si cladiri cu o arhitectura deosebita.

In timpul unui sejur in Creta, pe langa plaja si distractie, merita sa vizitezi orasele principale de pe coasta. Chania, un oras plin de viata, construit pe ruinele vechii cetati Kydonia, pastreaza multe din vestigiile acesteia, dar si cladiri cu influenta turceasca si venetiana. Heraklio, principala cale de acces pentru turisti, este renumit pentru cele doua piete principale, Plateia Venizelou si Plateia Eleftherias, si cel de-al doilea muzeu arheologic ca marime si importanta dupa cel din Atena. Nu trebuie ratate nici plaja roz din Elafonissi, defileul Samaria, Palatul lui Knossos sau satul pescaresc Hersonissos.

Pentru ca sunt multe de vazut in Creta, este recomandat sa va pregatiti traseul dinainte si sa inchiriati o masina, pentru a putea explora in voie zona.

In aceasta perioada, un sejur in Creta costa intre 500 euro si 1200 euro de persoana, in functie de perioada (9-12 nopti) si hotelul ales.

Sejur in Creta

Comments are closed.

Sejur in Creta