City Break Paris – lumina, stil, culoare, inspiratia scriitorilor

Romantism, mecca artistilor, lumina, stil, culoare, inspiratia scriitorilor, aventura, vise = Sejur Paris!

Cu toate ca orice enumerare de cuvinte frumoase alaturate Parisului a deventit un cliseu, vizitatori din toata lumea indiferent de varsta, culoare sau sex sunt fascinati de acest oras si isi doresc sa il vada macar odata… Dupa prima vizita majoritatea raman cu o sete de cunoastere si descoperire mai mare decat inainte, asa ca revin din nou si din nou! Parisul poate fi vizitat in orice anotimp, dar toamna si primavara sunt prielnice pentru mersul la pas printre infinitele minunatii din grandiosul oras al iubirii si luminii.

5571688285_8b6a1616f1_z
E simplu sa ajungi la Paris, si la fel de simplu sa vizitezi ceea ce te atrage cel mai mult: iei avionul de pe cel mai apropiat aeroport, ajungi in Paris, te cazezi si cu un ghid in mana o iei la pas prin oras. Metroul te duce in orice punct doresti, iar locuitorii vor fi binevoitori sa te ajuta cu indicatii.

Cele mai importante muzee din lume se afla in centrul Parisului, renumitul Palat Versailles trebuie neaparat vizitat, Catedrala Notre Dame fascineaza si cel mai necredincios om prin constructia incredibila, turnul Eiffel nu mai are nevoie de prezentare dar mentionez totusi ca in zilele senine se poate vedea de pe platforma din varf, la 72 kilometri distanta. Luvrul este cel mai vizitat muzeu din lume. Arcul de Triumf a fost contruit de Napoleon pentru armata sa, iar in numele Soldatului Necunoscut se aprinde o faclie in fiecare dimineata din anul 1920. La Defense este cea mai moderna zona a Parisului, trebuie vizitata si doar din curozitatea de a vedea ce lucruri incredibile pot fi nascocite de mintea umana. Museul D’Orsay adaposteste colectii de arta dintre anii 1848 – 1914, perioada dinamica si interesanta pentru intreaga lume.
LouvreBasilica Sacre-Coeur se inalta majestoasa pe dealul La Butte, departe orecum de agitatia Parisului dar vizibila din aproape orice colt al orasului – a fost construita in memoria celor 58 000 de oameni decedati in razboaiele fraco-prusace. Champs Elysees este poate cea mai cunoscuta strada din lume, initial creata pentru a incadra drumul spre Louvre, astazi adaposteste firme de imbracaminte si incaltaminte renumite, restaurante si opere de arta. Hotel des Invalides a fost construita in 1676 de Ludovic al XIV-lea pentru soldatii raniti sau invalizi intorsi din razboi. Patru pavilioane adapostesc arme, trofee si steaguri iar mandria lui Ludovic a creat niste statui infatisand cai care calca in picioare emblemele razboiului. O alta incapere este decorata cu steagurile armatelor cucerite. Eglise du Dome este locul in care se afla mormantul marele imparat Napoleon I.
Sacre CoeurCatacombele din Paris se intind pe 300 kilometri de tuneluri si reprezinta locul de veci a peste 6 milioane de parizieni, osemintele acestora fiind mutate aici din mai multe cimitire din cauza bolilor raspandite de cadavrele celor saraci. Parc de la Villette este locul in care cultura, stiinta si viitorul isi dau mana pentru a ne dezvalui o lume minunata: muzeu de stiinte, jocuri de lumini reflectate in apa, otel si sticla, Planetarium, sere, acvariu, submarinul Argonaate. Muzeul Cluny merita vizitat pentru o incursiune in viata nobiliara din Evul Mediu. Muzeul Picasso este locul in care puteti admira o parte din colectia personala a marelui artist. Picasso si-a trait o mare parte din viata in Franta iar la moartea lui impozitul de mostenire a fost mult prea mare astfel incat statul francez a cerut platirea lui in opere de arta din colectia ramasa in Franta, asa ca muzeul Picasso din Paris adaposteste un sfert din coectia personala a marelui Picasso, adica peste 150 de picturi, 3000 de desene si 100 000 de piese de arhiva care merita cateva ore din viata oricarui vizitator al Parisului. Muzeul Rodin este casa in care sculptorul Auguste rodin si-a petrecut ultimii ani din viata, platind chiria cu operele sale de arta. La moartea sa, el a lasat mostenire poporului francez toate colectiile pe care le avea in proprietate, sculptura Portile Iadului fiind prima mare opera a sculptorului, proiectata initia ca usa pentru muzeul Artelor Decorative.
Notre Dame (4)

Tarifele pentru un sejur in Paris incep cu cazarea de la 75 euro de persoana pentru 3 nopti in camera dubla cu mic dejun inclus la Hotel Kyriad 3* http://www.kyriad-paris-sud-porte-dorleans.fr/en/index.aspx si urca peste 1200 euro la hoteluri de 5*+ ca Four Seasons http://www.fourseasons.com/paris/ .

Pentru zboruri avem compania low cost Wizz Air cu tarife incepand de la 283 lei/ zbor sau companii de linie cu tarife incepand de la 170 euro/ zbor. Tarifele depind foarte mult de data plecarii si returului, cu cat facem rezervarea mai din timp, cu atat tariful o sa fie mai avantajos.1 Comment

  1. Roxana spune:

    Aici mi-ar face placere sa ajung in luna de miere! E un oras superb, am o adevarata lista de obiective pe care imi doresc sa le vizitez!

City Break Paris – lumina, stil, culoare, inspiratia scriitorilor