Find us on Google+ Sfaturi utile pentru a alege un laptop

Sfaturi utile pentru a alege un laptop

Vine un moment in viata cand vrem sa schimbam laptopul sau sa ne luam primul laptop. Esti decis sa-ti iei un laptop bun, ai asteptari de la el. Acum, odata cu dezvoltarea tehnologiei, vanzarile acestora in detrimentul desktopurilor(calculatoarelor de birou), au crescut considerabil.

Intai trebuie sa te gandesti la ce o sa folosesti laptopul si apoi sa vezi ofertele disponibile in functie de specificatiile tehnice, design si informatiile care le poti afla din review-uri.

achizitionare_laptop

 

Bugetul alocat laptopului este un detaliu important, din timp trebuie gandit acest detaliu. Nu e neaparat sa vrei doar un anumit model si atat. Poti sa gasesti alte modele cu caracteristici asemanatoare la un pret mai bun. Daca o sa folosesti destul de des laptopul si este mai mereu cu tine trebuie sa te gandesti la detalii:

greutate/dimensiune/display/autonomie baterie. Specificatiile tehnice sunt si ele importante. Numarul ramilor, hardul, procesorul, placa wireless, webcam-ul, placa video, port-urile, unitatea optica sunt criteriile care fac diferenta de calitate.

Memoria RAM reprezinta memoria unde sunt stocate informatiile de lucru. Aceasta trebuie sa fie destul de mare, fiecare cu preferintele sale, dar sa nu uitam scopul cel mai important pentru care achizitionam acest obiect indispensabil. Pentru jocuri sau pentru a lucra efectiv pe el. Astfel si configuratia poate fi total diferita. Cel mai bine este sa mergeti intr-un magazin de specialitate si sa realizati o configuratie proprie, impreuna cu un reprezentat al firmei respective, care va va ajuta si indruma pas cu pas.

Placa video poate fi integrata sau dedicata. O placa video dedicata este necesara la rularea unor jocuri mai noi. Capacitatea bateriei este foarte importanta, durata mare fiind foarte utila pentru oricine. Gandeste-te din timp la ele. Apoi trebuie sa ne gandim la sistemul de operare. Windows 7 (licentiat) este unul dintre cele mai folosite, calitatea fiind prima sa caracteristica. Laptop-urile pentru activitati care nu solicita foarte mult capacitatea unui laptop costa pana in 2.300 de lei. Laptop-urile gaming sunt cele din categoria 15-17 inch sau mai mult, pretul unui astfel de laptop fiind undeva la 5.000 de lei. Nu tot ce e scump e si bun, gandeste-te dinainte la asteptarile pe care le ai de la laptop si bugetul alocat lui.

Comments are closed.

Sfaturi utile pentru a alege un laptop