Sibiu Jazz Festival 2012

Sibiu Jazz Festival 2012 se deschide duminica, 6 mai, cu un proiect recent, in care si-a bagat nasul si urechea si garantatul 100% Catalin Stefanescu, Jazz Avem. Se intimpla o data pe luna la Music Club, in Bucuresti, si se va intimpla si la Sibiu. Marfa de “export”(peste Carpatzi), care va sa zica.  Vor fi prezenti Loungerie II, Mario & The Teachers si excelenta trupa a pianistului Peter Sarosi/Azara, care include un basist “periculos”, Sebestyen Joo, care-ti blocheaza sinapsele fara efort. Luni si marti se petrece traditionalul concurs al festivalului, plus un recital al trupei maghiare Miegymas, un cvartet foarte interesant cu pian, bas, tobe si flaut, ce abordeaza un stil foarte cosmopolit, cu Bartok, turbane si funk in partitura, plus un basist foarte expresiv.

Miercuri, 9 mai, intram in piine si in atmosfera de mare festival cu trei momente spectaculoase. Primii pe lista, polonezii de la Jazzpospolita, trupa tinara care experimenteaza sound-uri foarte moderne combinand inspirat jazz-rock-ul cu elemente de funk, trip hop si progressive.  Urmeaza Hadar Noiberg, o flautista foarte apreciata din Israel si peste hotare pentru ca seara sa se incheie cu recitalul cvartetului austriac condus de clarinetistul Ulrich Drechsler – drum’n bass spre hip-hop jazz.

 

Dupa extraordinarele seri ale editiilor trecute, semnate de Omar Sosa, Yuri Honing, Arturo Sandoval, Kenny Garrett sau Jazz Big Band Graz, Sibiu Jazz Festival 2012 se anunta la fel de gustoasa. In primul rind, fiindca ingredientele sint diverse si apoi fiindca fiecare seara de festival este echilibrata astfel incit sa te simti bine fara sa te fortezi sa faci asta. Un secret despre care nu stiu daca tine de management nemtesc sau de fler organizatoric, dar la Sibiu am mirosit de fiecare data asta.

Pret bilet:
Pret intreg/zi: 50 Ron
Pret redus/zi: 25 Ron

2 Comments

  1. Invitatie nunta spune:

    Mmmm…Jazz..LIKE!:x

  2. Inchiriere masini spune:

    Trebuie sa ajung si eu! Neaparat! i just love jazz!!!

Sibiu Jazz Festival 2012