Find us on Google+ Solutii alternative de incalzire a locuintei - aparate de incalzit electric - electronice si electrocasnice

Solutii alternative de incalzire a locuintei – aparate de incalzit electric

Sistemul centralizat de incalzire este o solutie ideala de incalzire a locuintei in timpul iernii. Insa pentru perioadele de primavara tarzie si toamna prematura, cand temperaturile sunt inca foarte scazute aceasta metoda nu mai este o optiune. De aceea tot mai multi aleg solutiile alternative pentru a asigura confort sporti in locuinte: aparatele de incalzit electric.

Tipuri de aparate de incalzit electric eficiente

Pe piata romneasca sunt disponibile mai multe tipuri de dispozitive electrice de incalzire a locuintei: radiatoare cu rezistenta simpla, radiatoare cu cuart si halogen, aeroterme, convectoare, calorifere electrice si panouri radiante. Pentru a fi siguri ca alegeti dispozitivul de incalzire potrivit locuintei este bine sa aveti in vedere cateva detalii importante: putere ridicata asigura randament sporit de transformare a energiei electrice in caldura; termostat incorporat care permite regalrea tempraturii in incapere, senzorii de securitate care blocheaza dispozitivul cant atinge o temperatura critca, functii multiple care permit posililitatea programarii inceperii.

Caloriferele electrice sunt printre cele mai sigure si mai eficiente aparate de incalzit electric, care ofera randament bun de incalzire. Prezinta inertie termica ridicata si ofera flux constant de caldura in timpul functionarii. Elementii caloriferelor electrice raman calzi si dupa ce dispozitivul a fost decuplat, deci in incapere se mentine o atmosfera calda si placuta. Sunt printre cele mai sigure aparate se incalzit alternative, deci riscul de incendiu este minim, de asemenea sunt prevazute cu functii speciale si senzori de ambient care permit optimizarea procesului de incalzire. Caloriferele electrice sunt insa dispozitive mari care implica oarecare efort de manevrare si depozitare.

Aerotemele sunt dispozitive de incalzire a locuintei extrem de portabile, care au capacitatea de a dispersa in incapere aerul incalzit de rezistenta incorporata. Acestea nu doar incalzesc aerul ci il si usuca. Pe durata functionarii asigura flux constant de energie termice, insa imediat ce au fost scoase din functiune efectul dispare. Aerotermele au de obicei costuri foarte mici si prezinta dimnsiuni reduse. Convectoarele sunt asemeni aerotermelor, dispozitive care incalzesc aerul si il disperseaza spre tavan.

Aceste dispozitive se aseamana foarte mult cu caloriferele traditionale, doar ca sunt prevazute cu rezistente electrice in partea dinspre podea iar aerul cald de la nivelul solului este inclzit si impins inspre tavan. Convectoarele sunt silentioase, extrem de mobile, si au design atractiv, de accea sunt preferate de multi dintre utilizatori. Radiatoarele electrice sunt ca si cele mentionate in randurile anterioare, dispozitive de incalzire extrem de mobile, ieftine si confortabil de utilizat. Aceste dispozitive nu incalzesc incaperea efectiv, ci mai degraba obiectele catre care sunt indreptate.

Comments are closed.

Solutii alternative de incalzire a locuintei – aparate de incalzit electric