Find us on Google+ Sorin Poclitaru lanseaza “O carte…si jumatate" - concerte

Sorin Poclitaru lanseaza “O carte…si jumatate”

Sorin Poclitaru face parte din categoria oamenilor carora daca le dai incredere si le deschizi o usa, risti sa nu o mai poti inchide niciodata. Va spun cu mana pe inima ca nu stiu cine a deschis usa de la camera poetului Sorin Poclitaru, dar va asigur ca ea va fi mai greu de inchis decat Cutia Pandorei. Daca mă luati repede, nu as putea sa va spun cate carti a scris sau cum se numesc fiecare in parte: sigur 4 carti de poezii, un basm in versuri si o cărţulie de versuri pentru copii. Cât despre numărul pieselor folk scrise pe versuri de Sorin Poclitaru, aici expresia care ar descrie cel mai bine acest aspect ar fi una manelistica “Fără număr!“.

În luna martie, “biblioteca Sorin Poclitaru” se completează cu încă o carte…şi jumătate. Sau, dacă vreţi mai oficial, Sorin Poclitaru lansează O carte…şi jumătate. Nu e o greşeală şi nici o metaforă în adevăratul sens al cuvântului. Vorbim de o carte de poezii în cel mai clasic stil Poclitaru şi de o…jumătate de carte de poezii dedicate copiilor. Sau dacă vreţi, o jumătate de carte pentru “jumătăţi” de oameni. Cărţile “2 în 1″ vor apărea la Editura EuroGraph din Cluj-Napoca iar in data de 6 martie la Bucureşti, Club Mojo. Participa Ovidiu Mihăilescu, Puiu Creţu, Marius Daşcău, Adrian Bezna, Ioana Pînzariu, Cătălin Ungureanu, Constantin Neculae si Anamaria Maranda.
Poetul Sorin Poclitaru nu este cu nimic diferit de omul Sorin Poclitaru. Amândoi stau prost cu simţul măsurii (pizza “de neam prost” acasă la Sorin, în “La Bomba”, are 1.2 kg!! iar 8 cărţi de poezii în 3 ani nu e deloc puţin), nu se formalizează prea tare indiferent de situaţie şi anturaj, trec uşor de la dragoste la parodie şi de la patriotism la satiră. Poezia lui Sorin nu te bagă în vreo transă (deşi nu de puţine ori îţi fixează un nod de lacrimi în gât), nu ascunde vreun metafizic perfid, dar are marea calitate de a-ţi spune poveşti pe care le-ai trăit odată.

Asadar va asteptam cu mic cu mare pe 6 martie in Mojo, la ora 20:30.

 

 

2 Comments

 1. Marius Matache spune:

  Cand copiati un articol, nu credeti ca e normal sa dati si sursa? Pentru ca ce ati postat este copiat cuvant cu cuvant de pe ForeverFolk? Si sigur nu e comunicat de presa, pentru ca si pe-ala tot eu l-am scris.

  • EasyGoing spune:

   Goingout.ro este un website pe care publica (fara interventia noastra) diversi parteneri. Acest articol este adaugat de Mihaela Mrejeru de la e-folk events, cu care avem parteneriat media.
   Va rugam sa va indreptati sesizarea spre dansii office@ e-folk. ro.
   Evident, in cazul in care doriti sa stergem articolul, o vom face fara nicio problema, doar comunicati-ne.

Sorin Poclitaru lanseaza “O carte…si jumatate”