Find us on Google+ Spectacole de excepție in final de octombrie la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” - culturale

Spectacole de excepție in final de octombrie la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

 

 

Stagiunea a început cu entuziasm și optimism iar în aceiași notă Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” v-a pregătit la finalul primei luni trei spectacole de excepție – două operete și o comedie muzicală!

Vineri, 26 octombrie, ora 19.00 – London – A New Story


Spectacolul, după o idee de Bianca Ionescu-Ballo, este o comedie muzicală care reliefează fascinaţia exercitată de mirajul scenei asupra oamenilor, în general, fie ei actori sau de alte profesii.

Trei vecini, locuitori cu aspiraţii diverse ai unui imobil londonez, sunt puşi (prin intermediul
poştaşului) în situaţii similare, cărora sunt nevoiţi să le facă faţă în felul lor.

Sub pretextul unei invitaţii la casting, viaţa fiecăruia dintre ei înregistrează o schimbare care le
perturbă existenţa monotonă. Ambiţia, nostalgia, nevoia de a arăta că încă mai sunt competitivi îi aduce pe toţi în situaţia de a reevoca şi interpreta melodii superbe, de mare succes. În final, însuşi
poştaşul este cooptat în această vâltoare şi sunt şanse să se înfiripe chiar şi câteva idile!

Sâmbătă, 27 octombrie, ora 19.00 – Voievodul țiganilor


Acțiunea se petrece în prima jumătate a secolului al XVIII-lea, pe domeniile cândva înfloritoare ale exilatului Barinkay. Castelul este acum o ruină; vecinul Zsupan, fost crescător de porci, prosperă pe seama exploatării proprietăților lui Barinkay. Amnistia împărătească îl aduce în prim-plan pe tânărul Sandor Barinkay (fiul celui exilat) care se întoarce acasă pentru a fi repus în posesie. Conștient că trebuie să dea socoteală pentru jaf, Zsupan îi propune lui Barinkay să se însoare cu fiica sa. Tânărul este însă fascinat de frumusețea țigăncii Saffi pe care o întâlnește noaptea în castelul părăsit. Întorcându-se de la târg, țiganii îl aclamă pe fiul stăpânului ca voievod al lor… Acțiunea se continuă și se complică cu intrigi, iubire, război și întoarcerea victorioasă. Finalul, fericit, îl găsește pe Sandor lângă Saffi și lângă „supușii” săi care l-au ales voievod.

Duminică, 28 octombrie, ora 18.30 – Victoria și-al ei husar


„Victoria și-al ei husar”, operetă în trei acte de Paul Abraham, pe un libret de Alfred Grünwald și Fritz Löhner-Beda, redă povestea de dragoste dintre frumoasa Victoria și husarul Koltay. Spectacolul reliefează dramele primului război mondial, cu intrigi și idile, toate în decorul stil art-deco de început de secol XX.

Biletele sunt puse în vânzare la sediul Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (luni – vineri 12:00 – 18:00 și sâmbăta 12:00 – 14:00) și online (www.startickets.ro și www.eventim.ro).

Spectacolele au loc la Sala Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian
Goga, nr. 1) iar biletele se pot cumpăra de la casierie şi cu o oră înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Comments are closed.

Spectacole de excepție in final de octombrie la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”