Find us on Google+ Stieg Larsson Millenium - carti

Stieg Larsson Millenium

Stieg Larsson – Trilogia Millenium

Capodopera regretatului jurnalist suedez, terminata in 2004, poate fi considerata un cantec de lebada, dat fiind ca la scurt timp dupa trimiterea manuscrisului la editura, Stieg Larsson a decedat in urma unui atac de cord. Lucrare ampla, cuprinzand aproape doua mii de pagini (1935 mai exact), Trilogia este o opera complexa, cu mult peste pretentiile unui roman politist obisnuit, lucrarea avand accente psihologice evidente.

 

pachet-trilogia-millennium-stieg-larssonPachetul Trilogia Millennium il puteti gasi AICI

 

Barbati care urasc femeile. Millenium 1

barbati-care-urasc-femeile-millennium

Prima parte a Trilogiei, Millennium 1, intitulata “Barbati care urasc femeile”, introduce cititorul in culisele unei disparitii (potentiale crime) din trecutul unei familii de bogatasi care se dovedeste in final mai putreda decat s-ar fi putut inchipui. In acest volum isi face aparitia atat Mikael (Kalle) Blomkvist (ziarist auto-ostracizat, fiind victima unei inscenari referitoare la un caz de coruptie la nivel inalt), dar si Lisbeth Salander, o tanara cu accente autiste si hacker informatic de succes, pentru care termenii de inadaptata, nonconformista si violenta par eufemistici. Cei doi formeaza o echipa care rezolva cazul, dezvaluind adevarul sub toate aspectele.

Prima parte a Trilogiei, “Barbati care urasc femeile”, o gasiti AICI.

 

 

Fata care s-a jucat cu focul. Millennium 2

fata-care-s-a-jucat-cu-focul-millennium-2
In cea de-a doua parte, “Fata care s-a jucat cu focul”, Lisbeth Salander (o Pippi Långstrump in carne si oase) are probleme mari, fiind cautata pentru un omor de care e responsabila o sectie a serviciilor secrete suedeze. Salander refuza organic rolul de tap ispasitor, asa ca isi pune in joc capacitatile informatice extraordinare, incapatanarea si inclinatia spre violenta. Are loc o intalnire de familie care se poate numi de gradul 3, in urma careia curge mult sange pentru ambele tabere.

A doua parte a Trilogiei, “Fata care s-a jucat cu focul”, o gasiti AICI.

 

 

 

Castelul din nori s-a sfaramat. Millennium 3

castelul-din-nori-s-a-sfaramat-millennium-3
Ultimul act al Trilogiei Larssiene,”Castelul din nori s-a sfaramat”, este ancorat probleme de politica si spionaj, cu dezvaluiri incredibile in legatura cu operatiuni ale serviciilor secrete suedeze si rusesti. Jurnalistii Mikael Blomkvist si Erika Berger sunt de partea buna a baricadei, ajutand-o pe Salander, aceasta copie feminina a lui Bruce Willis din “Greu de ucis”, sa incheie pentru totdeauna cu fantomele unui trecut infiorator.

A treia parte a Trilogiei, “Castelul din nori s-a sfaramat”, o gasiti AICI.

 

 

 

O combinatie intre roman politist, drama sociala si psihologica, analiza politica si sexualitate dezinhibata, scrisa cu nerv jurnalistic, opera lui Stieg Larsson, Millenium, este o experienta care te face sa uiti de propria existenta.

 

Comments are closed.

Stieg Larsson Millenium