Find us on Google+ Teatru: Pluralul Englezesc - teatre

Teatru: Pluralul Englezesc

In iunie 1972, odata cu premiera piesei “Pluralul Englezesc“, reputatia lui Alan Ayckbourn de a fi unul dintre cei mai promitatori dramaturgi britanici era definitiv castigata. Au trecut 41 de ani de atunci, dar piesa se joaca in continuare cu un succes fulminant, deoarece mesajul este la fel de relevant si in societatea actuala. Ayckbourn atinge teme atemporale: inversarea rolurilor, ascensiunea si decaderea sociala, negarea orbitoare, atingand problema alcoolismului si a depresiei.

Pluralul Englezesc” se joaca sambata, 29 iunie, ora 19.30, pe scena Teatrului Nottara, cu o distributie de exceptie, care dezvaluie  intregul potential umoristic al piesei. Mari actori ai scenei romanesti, sub bagheta regizorala a lui Toma Enache, creeaza roluri memorabile.

Piesa prezinta trei Ajunuri de Craciun, trei petreceri diferite, gazduite pe rand in bucatariile a trei cupluri din trei clase sociale diferite: familia Sidney dornica de parvenire sociala – sotul (Armand Calota) si sotia sa Jane (*Delia Nartea*), familia arhitectului Geoffrey – (Constantin Cotimanis) si sotia sa Eva – (*Victoria Cocias*) si familia bancherului Ronald – (Ion Dichiseanu) si sotia sa, Marion (Cezara Dafinescu). Actiunea are loc metaforic in bucatariile cuplurilor, determinand publicul sa se identifice cu personajele. In camera neformala, oamenii isi lasa garda jos si actioneaza fara sa se ascunda.

 Afis-Pluralul Englezesc

Ceea ce face “Pluralul Englezesc” nu doar una dintre cele mai bune piese a lui Ayckbourn, dar de asemenea, una dintre cele mai bune comedii contemporane din lume, este umorul sau briliant, inradacinat intr-o nemiloasa prezentare de slabiciuni de caracter.

Geniul lui Ayckbourn, care este la ora actuala cel mai jucat dramaturg dupa Shakespeare, consta in umorul irezistibil cu care prezinta temele atat de amare ale societatii. Drama pe care o traiesc personajele din “Pluralul englezesc” nu devasteaza publicul, ci ii creeaza un soc al propriei recunoasteri, corectand viciul printr-o maniera constructiva.

Sambata, 29 iunie, pe scena Teatrului Nottara, de la ora 19.30, suntem  invitati sa gustam o comedie vie, intensa, dar si sa facem o radiografie cruda a societatii.

 In functie de categorie, biletele se pot achizitiona la pretul de 60 sau 70 de lei. Biletele se gasesc la casa de bilete a Teatrului Nottara si online.

Teatru: Pluralul Englezesc

Teatrul Nottara

Sambata, 29 iunie 2013, ora 19:30.

Comments are closed.

Teatru: Pluralul Englezesc