Find us on Google+ The Great Debaters - filme

The Great Debaters

Desi o productie 2007, filmul “The Great Debaters” cu Denzel Washington va avea premiera pe marile ecrane din Romania, pe 6 mai 2011.

“The Great Debaters” / “La inceput a fost cuvantul” este inspirat din remarcabila poveste a echipei olimpice de dezbateri a Colegiului Wiley din anii ’30. In pofida legilor rasiste, “The Great Debaters” urmareste drumul echipei Colegiului Wiley, antrenata de pasionatul profesor Melvin B. Tolson (Denzel Washington). Convingerea acestuia, ca puterea cunoasterii reprezinta cel mai mare avantaj, i-a condus pe acesti studenti catre victorie, intr-o perioada in care totul era impotriva lor.

Profesorul Tolson isi propune sa le confere studentilor increderea si simtul raspunderii necesare nu numai in viata lor personala. In acelasi timp, este constient ca trebuie sa ii protejeze de propriile lui activitati (ca organizator al Sindicatului Fermierilor din Sud).

In “The Great Debaters”, Samantha Booke (Jurnee Smollett) are onoarea de a fi prima femeie in echipa Wiley. Aceasta nu se confrunta numai cu prejudecatile rasiste, ci si cu problema femeii care doreste sa razbata in societate. Pe masura ce increderea ei în sine creste cu fiecare dezbatere la care participa, Samantha reuseste sa faca fata provocarilor.

Regie: Denzel Washington
Distributie: Denzel Washington, Nate Parker, Jurnee Smollett, Denzel Whitaker, Jermaine Williams, Forest Whitaker, Gina Ravera, John Heard

Data: 6 mai 2011

The Great Debaters

Cinema City Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Hollywood Multiplex, Movieplex Plaza

Comments are closed.

The Great Debaters