Find us on Google+ The Great Gatsby (Marele Gatsby) - filme

The Great Gatsby (Marele Gatsby)

O ecranizare de succes dupa romanul The Great Gatsby (Marele Gatsby) de F. Scott Fitzgerald, in regia lui Baz Luhrmann si avand in distributie nume sorore ale filmului american, va putea fi vizionata in cimematografele din Bucuresti.

The Great Gatsby(Marele Gatsby) urmareste povestea scriitorului in devenire Nick Carraway, care pleaca la New York in primavara anului 1922, o epoca a decaderii valorilor, a jazzului, a regilor contrabandei si a infloririi bursei. In cautarea visului american, Nick ajunge sa locuiasca vizavi de petrecaretul milionar misterios Jay Gatsby si de verisoara lui, Daisy impreuna cu sotul ei afemeiat, cu sange albastru, Tom Buchanan. Nick intra in lumea celor bogati, a iluziilor, iubirilor si deceptiilor lor. Nick, ca un observator al lumii noi in care a patruns, scrie o poveste despre dragostea neimplinita, visuri nemuritoare si tragedie si pune o oglinda in fata lumii noastre moderne si a greutatilor sale.

marelegatsby
Mintea stralucita si plina de imaginatie a scenaristului, producatorului si regizorului Baz Luhrmann a dat viata ecranizarii romanului The Great Gatsby(Marele Gatsby), scris de F. Scott Fitzgerald. In adaptarea sa regizorul imbina vizualul, sunetul si povestea in 3D, oglindind epoca petrecerilor din perioada jazzului descrisa de Fitzgerald intr-o maniera relevanta zilelor noastre.

Leonardo DiCapri, nominalizat la premiile Oscar,  interpreteaza rolul lui Jay Gatsby, Tobey Maguire joaca in rolul lui Nick Carraway, Carey Mulligan, nominalizata la Oscar si Joel Edgerton  joaca rolurile lui Daisy si Tom Buchanan, Isla Fisher si Jason Clarke interpreteaza personajele Myrtle si George Wilson, iar noua aparitie Elizabeth Debicki joaca rolul lui Jordan Baker. Legenda filmului indian Amitabh Bachchan interpreteaza rolul lui Meyer Wolfshiem.

Regizorul Baz Luhrmann, nominalizat la Oscar (Moulin Rouge!) a regizat filmul in 3D pornind de la scenariul pe care l-a scris impreuna cu vechiul sau colaborator Craig Pearce bazat pe romanul lui Fitzgerald. El a produs filmul impreuna cu Catherine Martin, laureat al premiului Oscar, Douglas Wick (Gladiatorul), Lucy Fisher si Catherie Knapman. Producatorii executivi sunt laureatul al premiului Oscar Barrie M. Osborne (Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui), Shawn „Jay-Z” Carter si Bruce Berman.

Filmul se poate viziona deja pe ecranele din Grand Cinema Digiplex, Grand VIP Studios, Hollywood Multiplex,       Movieplex Cinema Plaza, Cinema City Cotroceni, Cinema City Cotroceni VIP, Cinema City Cotroceni VIP.

 

The Great Gatsby (Marele Gatsby)

 

Comments are closed.

The Great Gatsby (Marele Gatsby)