Find us on Google+ Vacanta pe insula Santorini - destinatii

Vacanta pe insula Santorini

Insula Santorini, spectaculoasa insula a Greciei, este o destinatie de vacanta foarte cautata si apreciata. Situata in sudul arhipelagului, insula Santorini a aparut in urma cele mai devastatoare eruptii vulcanice, iar istoricii au atribuit disparitia civilizatiei Mionice aceluiasi cataclism.

Insula Santorini, cunoscuta si sub numele de Thira, este un mic paradis pentru turisti, cu un peisaj de o frumusete spectaculoasa. Merita sa petreceti cel putin o saptamana de vacanta aici, pentru a va bucura pe indelete de toate bogatiile zonei.

Fira, capitala insulei Santorini, este asezata intr-un perete vulcanic, la o inaltime de aproximativ 300 m. Orasul este dominat de case albe, stradute inguste si curbate care duc spre restaurante cu vedere spre mare. Fira nu are plaje, insa localitatea este apreciata pentru viata de noapte si atmosfera. Puteti vizita muzeul Megaron Gyzi, catedralele si Muzeul Arheologic, unde veti gasi informatii importante despre istoria orasului. O experienta interesanta va fi calatoria in Portul Gialos, cu magarusul sau cu telecabina.

In apropierea orasului se afla unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, faimoase pentru nisipul negru, alb sau rosu si pentru marea de un albastru pur. Nisipul fin negru, stanca Mesa Vuono ce iese din mare, ruinele Thirei Antice si capela Agia Irene sunt punctele de atractie pe plaja Perissa. In Kamari veti gasi un peisaj asemanator, cu faimosul nisip de culoare neagra dar si multe puncte de atractie pentru turisti: hoteluri, restaurante, baruri, magazine.

Plaja Rosie din zona Akrotiri este faimoasa datorita stancilor si nisipului unice, de culoare rosiatica. Locul trebuie vizitat, peisajul creat de lava vulcanica fiind superb. Iar daca tot ati ajuns in zona trebuie sa vedeti situl arheologic de la Akrotiri, care ofera cele 43 de vestigii ale orasului Minoan. Ruinele orasului Akrotiri, ascunse sub depunerile vulcanice timp de mii de ani, dezvaluie o arhitectura bogata, picturi fascinante dar si detalii despre organizarea orasului (alimentare cu apa, etc).

Pentru o vacanta pe insula Santorini, puteti calatori cu avionul din Atena sau cu feribotul din Pireu. Agentiile de turism prezinta oferte variate pentru o vacanta pe insula Santorini: un sejur de 7 zile costa intre 450 si 1400 de euro (transport, cazare, mic dejun), in functie de hotelul si serviciile alese.

Vacanta pe insula Santorini

Comments are closed.

Vacanta pe insula Santorini