Find us on Google+ Valentina Lisitsa - recital de pian - concerte

Valentina Lisitsa – recital de pian

Valentina Lisitsa va sustine primul sau recital de pian pe scena Ateneului Roman pe 5 noiembrie anul acesta. Artista de origine ucrainiana a lansat in 2013 cel mai recent CD al sau, simplu intitulat “Rachmaninov”, prezentand o interpretare noua a celor patru concerte de pian compuse de Rachmaninov impreuna cu indragita Rapsodie pe o tema de Paganini. Albumul este o continuare impresionanta a recitalului sau londonez de la Royal Albert Hall din Londra ce a avut, in iulie 2012, 8000 de spectatori.

Lisitsa s-a nascut in Ukraina, unde a inceput sa cante la pian la varsta de trei ani si unde a sustinut primul sau concert la patru. In 1991 a castigat locul I la The Murray Dranoff Two Piano Competition impreuna cu sotul sau Alexei Kuznetsoff. Acum locuiesc in Statele Unite.

Valentina-Lisitsa

Valentina Lisitsa, denumita  “Pianista YouTube”,  este prima artista de muzica clasica ce a reusit sa transforme succesul din mediul virtual intr-o cariera mondiala. In 2007 posta pe YouTube primul video, o intregistrare a Studiului op. 29/6 compus de Sergei Rachmaninov. Referindu-se la el, intr-un interviu, artista spune: “Primul meu clip YouTube a fost o inregistrare VHS la rezolutie slaba, pe un pian de scoala ingrozitor, iar mainile mele nu erau deloc sicronizate cu sunetul. Dar chiar si asa, mesajul meu a ajuns la oameni. Au inceput sa-mi spuna imediat ca interpretarea mea a insemnat ceva pentru ei, ca i-a facut sa schimbe ceva, ca au iesit in evidenta.” Rata de clickuri a continuat sa creasca si la fel si numarul de clipuri postate. Canalul sau de YouTube inregistreaza acum peste 60 de milioane de vizualizari, avand mai mult de  90.000 de abonati.

In vara lui 2010, mii de fani ai muzicii sale din toata lumea au urmarit captivati transmisiunile live ale sesiunilor de practica, prilej cu care au putut vedea si o parte noua a personalitatii sale artistice. Timp de doua saptamani, in fiecare zi, in sesiuni lungi de cate 14 ore, oameni din toata lumea au putut vedea cum invata si cum se pregateste, pana la cel mai mic detaliu, pentru patru ore de muzica noua. Pentru cei care au urmarit-o, experienta s-a dovedit a fi nu doar timp petrecut impreuna, ci un real master class in care au invatat sa interpreteze mai bine piesele clasice pe care ea le repeta. Valentina recunoaste ca are o afinitate speciala pentru Rahmaninov si Beethoven.

Valentina Lisitsa este o artista Bosendorfer si inregistreaza in exclusivitate pentru Decca Clasics. Organizatorul recitalului din Bucuresti este Rama Events.

Pret/ bilet:
Categoria 1: 250 ron
Categoria 2: 200 ron

Valentina Lisitsa – recital de pian

Comments are closed.

Valentina Lisitsa – recital de pian