Zone turistice mai putin cunoscute din Italia

Iubitorii de aventura nu sunt deloc atrasi de ideea unor concedii planuite de agentia de turism in care destinatiile sunt alese dinainte, prestabilite si imposibil de schimbat in functie de instinctul de moment. Acest tip de turisti prefera sa calatoreasca cu harta in mana sau mai practic, pe ecranul GPS-ului ori al smartphone-ului si cu un plan schitat doar in minte, usor de schimbat. Italia este una dintre cele mai cautate destinatii din Europa in care un numar incredibil de comori ascunse asteapta in afara traseelor turistice. Cu o harta a Italiei si plinul de benzina facut, turistul iubitor de descoperiri si aventura poate avea o vacanta de neuitat.

Orasele ce nu trebuie ratate

Chiar si pentru cei ce cauta sa se abata de la itinerariile clasice ale vacantelor in Italia, exista 3 destinatii ce nu trebuie ratate niciodata: Roma, Venetia si Florenta. Privind harta, aceste orase duc turistul prin cel putin 2/3 din teritoriul tarii, iar intre opririle de acest gen se poate simti gustul culturii si obiceiurilor locale la ele acasa, in orasele si satele de pe traseu.

Pentru a vedea aceste 3 orase, impreuna cu o mare parte din teritoriul Italiei, este nevoie de cel putin 2 saptamani de vacanta, 14 zile ce vor ramane vii multi ani in mintea iubitorilor de calatorii. Senzatia de libertate resimtita la drumul cu masina pe autostrazile din Toscana, cu o harta a Italiei la indemana si nici o alta restrictie, se poate compara cu putine alte modalitati de relaxare si petrecere a unei vacante ce reincarca cu adevarat bateriile.

Italia mai putin cunoscuta

Pe drumul dintre cele 3 mari orase zone marginase precum Lucca, Sienna sau Pistoia si viata rurala din zone linistite precum Lunigiana din nordul Toscanei, sunt destinatii usor de atins si imposibil de uitat odata ce au fost vizitate. In aceste locuri totul este mai ieftin, de la cazare la mancare, iar atmosfera este cea autentic italieneasca ce se pierde adesea in orasele mari precum Roma, mult prea sufocate de turisti.

In sudul Italiei, turismul rural este poate chiar mai bine dezvoltat, cu destinatii precum Trulli, recunoscute pentru cea mai buna mancare din toata tara.

Fiecare zona are farmecul specific, iar folosind un simplu GPS, aceste destinatii pot fi adaugate traseului prestabilit in mod spontan, chiar in mijlocul calatoriei. Acesta este farmecul turismului spontan, dar si sezantia pe care nici o vacanta organizata, oricat de bine ar fi gandita, nu o poate reproduce. Folosirea acestei metode da turistului ocazia sa descopere Italia asa cum este ea in realitate, nu Italia turistica, ci Italia satelor pitoresti, Italia zonelor de coasta, a fructelor de mare, a pastelor si a pizzei facuta in casa. Nici o zona de pe harta nu este una de neluat in seama, fiecare are farmecul si cultura sa, iar turistul se poate lasa purtat de instinct sau de recomandarile localnicilor pentru a alege urmatoarea destinatie, este nevoie doar de ambitie, o masina buna, setea de descoperire si putin spirit de aventura.

Comments are closed.

Zone turistice mai putin cunoscute din Italia