Find us on Google+ Hoteluri Grecia - Vacanta in Golful Saronic - destinatii

Hoteluri Grecia – Vacanta in Golful Saronic

Vacante si Hoteluri in Grecia – consideratii si sfaturi

Grecia este leaganul civilizatiei occidentale, tara cu o traditie turistica, care dispune de frumuseti inegalabile. Pe langa coasta continentala, Grecia are in componenta intre 1200 si 6000 de insule (numarul depinzand de dimensiunea minima luata in considerare), dintre care o parte sunt locuite. Potentialul turistic al Greciei este dat de civilizatie si de frumusetile naturale, dar si de infrastructura turistica, existand o abundenta de hoteluri in Grecia, acoperind o marja foarte larga de gusturi, de la cele mai pretentioase, de lux, cu preturi exorbitante, pana la hoteluri de familie, calde si primitoare, pentru buget mediu sau redus.

Hoteluri Grecia

Stelele hotelurilor din Grecia nu pot fi caracterizate din toata inima ca respectand normele turistice internationale referitoare la clasificare, dar majoritatea sunt curatele, iar cele din categoriile superioare sunt chiar placute. In Atena, cazarea este destul de scumpa raportata la calitatea oferita, mai ales in Plaka si Monastiraki, zone turistice frecventate intens. O lista a hotelurilor din Atena, cu ratinguri, disponibilitate, si posibilitate de rezervare online, o puteti consulta folosind caseta de cautare de mai jos.

 

In cazul in care soarele Greciei este prea patrunzator in Atena, puteti evada cu ajutorul unui feriboat, sau al unui “flying dolphin”(ambarcatiune de viteza), insula Aegina (Eghina), Hydra, Poros, Spetses sau Agistri, toate asezate de mii de ani in Golful Saronic. Aegina este preferata atenienilor, fiind cea mai apropiata de capitala, timpul in care ajungeti din Pireu pana la ea fiind de aproximativ 20 de minute cu ambarcatiunile rapide, sau 45 de minute cu feriboatul. Aegina are o istorie demna, rivalizand fiind in trecutul indepartat cu Atena. Aici se pare ca s-a batut prima moneda greceasca, o “didrahma”, care circula intre cetatile grecesti.

Hoteluri in Aegina Grecia
In Aegina exista peste 60 de hoteluri, majoritatea fiind de tip boutique, de familie, primitoare si cu preturi rezonabile, servicii de inchirieri de scutere, ATV-uri sau biciclete. In Agia Marina viata de noapte poate satisface cele mai nebunesti ganduri, statiunea fiind plina de cafenele, baruri si cluburi.

Hydra este o insula mica si linistita, care interzice folosirea oricaror mijloace motorizate, si evident poluante. Transportul pe insula se face doar cu ajutorul magarusilor sau cu bicicleta. Este indicata persoanelor care doresc relaxare deplina intr-o pace cum greu se poate imagina in Europa moderna.

Poros si Spetses sunt si ele obiective turistice si de relaxare, caracteristicile lor fiind incadrate in media insulelor de mai sus.

Vacanta Grecia 2012

Atena si Golful Saronic sunt destinatii demne de luat in seama pentru o vacanta 2012 in Grecia, pentru usurinta cu care se poate ajunge la ele, confortul rezonabil al hotelurilor in Grecia, dar si de de frumusetea si incarcatura istorica a locurilor.

Ce poate fi mai frumos decat vizitarea Atenei si Acropolisului, urmate de o saptamana de relaxare pe-o insula din Golful Saronic?

 

5 Comments

 1. Laurentiu spune:

  Ca si preturi, unde se situeaza? As face orice sa scap de litoralul nostru vara asta!

  • EasyGoing spune:

   Depinde unde si cand, casetele de cautare sunt puse exact in scopul asta. 😉

 2. Usi interior spune:

  Am fost si eu acolo si mi a placut mult!!!de abia astept sa merg ..dar vara viitoare ca vara asta..lipsa de fonduri..

 3. Parfumuri online spune:

  Super, nu am fost pana acum acolo…inca nu stiu unde sa ma duc anul asta…

 4. Scaune spune:

  Foarte marfaa:X

Hoteluri Grecia – Vacanta in Golful Saronic