Find us on Google+ Masaj thailandez sau erotic? - Diverse

Masaj thailandez sau erotic?

Multa lume se intreaba ce este cu acest masaj thailandez, care este provenienta lui, dar mai ales cum se realizeaza. Din cele cateva impresii pe care le-am adunat eu in timp de pe la prieteni, toti au fost incantati de masajul thailandez, insa “nu in Romania”.  Mi se pare justificat, cata vreme cererea de asa ceva nu este inca foarte mare, iar masajul erotic, cat de rudimentar ar fi el, merge inca de rupe.

 

Iata ca am cazut si eu in capcana de a asocia tehnicile de masaj thailandez cu cele de masaj senzual si erotic, tocmai pentru asta trebuie sa fac o distinctie necesara intre cele doua. Asocierea vine din faptul ca, in masajul thailandez, se foloseste intregul corp pentru anumite miscari si pozitii, care ajuta intinderea si relaxarea prin masaj profund. Aceasta forma de masaj se face de obicei pe podea (rogojina sau saltea), iar clientul poarta haine confortabile, din bumbac, care sa-i permita miscarea cu lejeritate.  Uleiurile aromatice nu sunt necesare si nici folosite in masajul thailandez.

Masaj thailandez – realizare:

Maseurul/maseuza se sprijina pe corpul clientului, folosindu-se de maini si antebrate, astfel incat aplica o presiune ferma si ritmica. Aceasta presiune poate fi eliberata, spunea un maestru al masajului thailandez, prin conexiune mentala cu maseurul. Procedeul in sine presupune o combinatie intre acupuncura, pozitii de yoga si masaj de relaxare.

Masajul urmeaza  liniile Sen pe corp, cumva analoage cu meridianele sau “canale” (in medicina chinezeasca) si nadisurile  indiene.  Toate acestea sunt canale energetice care alimenteaza cele 7 chakre.  O sesiune completa de masaj thailandez dureaza de obicei  doua ore sau mai mult, si include presare ritmica si intindere a intregului corp (trosnirea degetelor de la maini si picioare, urechi, mersul pe spatele clientului, si arcuirea acestuia in bhujangasana (sau pozitia Cobrei). Exista o procedura standard si un anume ritm pentru acest tip de masaj. Iarasi, erotismul lipseste cu desavarsire, poate doar cu exceptia cazurilor in care maseuza este foarte frumoasa si incitanta.

Masaj thailandez – istoric:

Fondatorul masajului thailandez cu practica in medicina se spune ca a fost Shivago Komarpaj, care este mentionat in canoanele budiste Pali drept medicul personal al lui Buddha, in urma cu 2500 de ani.

In Thailanda, masajul thailandez este una din ramurile de Medicina Traditionala Thai (LQ) si este considerat a fi o disciplina medicala utilizat pentru tratamentul unei mari varietati de boli. Pe de alta parte, masajul thailandez este practicat si predat in industria spa si in turism. In America de Nord si Europa, a aparut un numar tot mai mare de practicieni si profesori de masaj thailandez, incepand cu anii 1990.

Masaj thailandez – efecte:

Scopul masajului thailandez este de a aduce corpul, mintea si spiritul  intr-o stare de echilibru si armonie, oferind un teren propice pentru auto-vindecare.  Auto-vindecarea este fundamentul vindecarii ayurvedice, iar masajul thailandez faciliteaza aceasta cale oricui este dispus sa o experimenteze.

Masaj Thailandez profesionist

Masajul tradiţional thailandez se practică la nivelul solului, într-o cameră specială. Beneficiarul acestui tip de masaj este îmbrăcat în haine comode şi este aşezat întins pe o saltea. Timp de două ore, maseurul se concentrează pe inducerea unei stări de relaxare şi detensionare a celui masat, întrucât acest tip de masaj nu este doar o experienţă percepută la nivel fizic, ci are ca scop deschiderea lăuntrică a fiinţei umane, a sufletului. Latura erotica este departe de a fi atinsa in mod constient, dar poate aparea. Masajul thailandez lucrează consecutiv mai multe meridiane energetice. De asemenea, datorită întinderilor şi mobilizărilor împrumutate din posturile yoga, masajul permite relaxarea muşchilor şi a articulaţiilor.

 

Pe tao-erotic-massage.ro (website-ul oficial al salonului de pe Calea Victoriei 85 Bucuresti) puteti citi mai mult despre masajul energetic al intregului corp.

4 Comments

  1. Pastile slabit spune:

    nu mi se pare cine stie ce acest tip de masaj

  2. vibratör, sex shop, seks, prezervatif, fantazi ürünleri, fantazi, condom, kondom, dildo, seks shop, sex shop, erotik ürün, fantazi ürün, seksi oyuncak, vibratör, kayganlaştırıcı, geciktirici, erotic shop, seksshop, sexshop ürünleri spune:

    Woah this blog is wonderful i really like studying your posts. Stay up the great paintings! You already know, a lot of persons are looking round for this information, you can aid them greatly.

  3. Nirvana spune:

    Nu orice poate sa realizeze un masaj thailandez ca la carte…multi nici macar nu stiu ce inseamna cu adevarat.

Masaj thailandez sau erotic?